Хакери атакуват IBAN номера на български компании и крадат стотици

...
Хакери атакуват IBAN номера на български компании и крадат стотици
Коментари Харесай

Правописните грешки в имейлите - знак за фишинг атаки

Хакери нападат IBAN номера на български компании и крадат стотици хиляди евро. 26% от целия кибертрафик е злоумишлен бот трафик.

Това съобщи по време на конференция заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов във връзка началото на Европейския месец на киберсигурността.

Благовест Кирилов акцентира, че би трябвало да бъдем доста деликатни да не попадаме в клопката на киберпрестъпленията. Той добави, че съществена цел на Министерството на електронното ръководство е да подсигурява и подкрепя киберсигурността – както на хората, по този начин и на бизнеса. Също по този начин и да се подсигурява опция за реакция при произшествия.

Кирилов даде като образец в България хакерската атака в " Български пощи ". По думите му една хакерска атака, която уязви инфраструктурата, ще изложи на риск здравето и живота на жителите.

Той добави, че посредством осведомителна акция електронното министерство ще покаже какво би трябвало да се случва във връзка с гарантиране на киберсигурността, с цел да се защитят другите браншове. Той посочи също и че дизайнът на продуктите за киберсигурност би трябвало да дават отговор на избрани стандарти.

" Важно е да се реагира съответно и комбинирано на всевъзможен тип киберзаплахи ", сподели още Кирилов.

По думите му през месец октомври, отдаден на киберсигурността, ще се случват много забавни неща, като занапред ще има информация за това.

По време на конференцията в Министерството на електронното ръководство стана ясно и че правописните неточности в имейлите са също знак за фишинг офанзиви и потребителите би трябвало да обръщат внимание на това, както и че киберсигурността е споделена отговорност сред институциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР