Хакери атакуваха базата данни от руски сателити. Те са атакували

...
Хакери атакуваха базата данни от руски сателити. Те са атакували
Коментари Харесай

Хакери атакуваха базата данни от руски сателити

Хакери нападнаха базата данни от съветски спътници. Те са атакували съветско държавно дружество, което получава и обработва сателитни данни. Съответната информация се предава, наред с други неща, на Министерството на защитата на Руската федерация, Генералния щаб и службите на Министерството на изключителните обстановки.

Това заяви РБК-Украйна с позоваване на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Telegram.

Както отбелязва Главното разследващо ръководство, в Русия е унищожена базата данни на Далекоизточния проучвателен център по галактическа хидрометеорология „ Планета “. Това съветско държавно дружество на федерално равнище се занимава с приемане и обработка на данни от спътници. А също по този начин дава съответните артикули на повече от 50 държавни структури, най-вече военни.

Според Държавната дирекция за разузнаване хакерите са съумели да унищожат 280 сървъра. Обемът на унищожената информация е към 2 петабайта (200 милиона гигабайта) данни. Цената на изгубения от Русия дигитален масив може да бъде най-малко 10 милиона $.

Унищожени данни

Сред унищожените данни са: метеорологични и сателитни данни, които бяха интензивно употребявани от Министерството на защитата, Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация, Роскосмос и редица други ведомства. Унищожени са и неповторими проучвания, трупани през годините.

Освен това суперкомпютърът, с който е оборудван центърът, не може да бъде възобновен. Една такава компютърна джаджа дружно със програмен продукт коства 350 хиляди $. Разузнаването добавя, че в изискванията на съветските наказания надали ще е допустимо да се получи подобен програмен продукт.

„ Заедно със средствата за предпазване на данни, сървъри и компютри, вследствие на хакерската атака бяха парализирани системите за климатизация и навлажняване, както и регулирането на спешното електрозахранване на постройката на центъра “, акцентират от Главното разследващо ръководство.

Източник: РБК-Украйна,   Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР