Хакатонът на агенцията за иновации Innovation Starter е насочен към

...
Хакатонът на агенцията за иновации Innovation Starter е насочен към
Коментари Харесай

„Академия за иновации“ 2023 има рекорден награден фонд за студенти предприемачи

Хакатонът на организацията за нововъведения Innovation Starter е ориентиран към студенти и техните първи предприемачески хрумвания. Най-добрият план през 2023 година ще бъде избран от 20 представители на академично и бизнес жури и ще получи финансиране за реализацията на концепцията си. Общият награден фонд, който ще бъде разпределен през тази година е в размер на 40 хиляди лв., като сътрудници на уредниците дават и спомагателни предметни и просветителни награди.

Предстои десетото юбилейно издание на най-голямото публично-частно просветително партньорство в България сред организации от частния, университетския, обществения и Неправителствени организации браншове „ Академия за нововъведения “ 2023, проведено от организацията за нововъведения Innovation Starter. От началото на март уебсайтът на състезанието е отворен за регистрация на тимове. Могат да вземат участие всички български студенти, с непрекъснати права за образование, от наши и непознати университети.

След предварителна оценка от менторите най-хубавите планове на начинаещите бизнесмени ще бъдат позволени до финала на състезанието на 2 и 3 юни в София Тех Парк. Те ще презентират концепциите си пред прeстижно жури, състоящо се от 10 специалисти от университетските среди и 10 водещи представители на бизнеса у нас. Сред тях са изявени български учени, преподаватели, бизнесмени и изпълнителни шефове на компании.

Всички тимове финалисти ще получат освен потребен опит и незабравими прекарвания, само че и опция да основат контакти с одобрени специалисти и сполучливи бизнес водачи. Голямата премия за тима победител, избран от журито, включва финансиране на показаната от тях концепция, обезпечено от Европейска капиталова банка. Българска фондова борса дава поощрителна финансова премия за второ място.

Първите три тима получават и най-желаната премия – посещаване на Европейските институции в Брюксел, обезпечено от Представителството на Европейската комисия в България.

Юбилейното издание на Академия за нововъведения е с мото Аз.Ние. Организаторите от Innovation Starter Box напомнят какъв брой е значимо да се сътвори пробна среда за израстване на младите български гении, тъй че техните хрумвания да се радват на необятна поддръжка и приемане от българското общество. Темата за солидарността и поддръжката на идващите генерации за по-успешен старт е въплътена в късия стих Me.We. на международния американски първенец по бокс Мохамед Али, който е изявен пацифист и покровител на концепцията, че всички ние би трябвало да живеем не в епохата на “Аз-а ”, а в епохата на “Заедността ”. Че би трябвало да осмисляме себе си като част от поддръжката, която даваме на обществото.

В първите девет издания на Академия за нововъведения са се присъединили и са подготвени над 4680 участници, проведени в 737 екипа! Предприемачески хрумвания са се трансформирали в търговски сдружения. Сред тях са: leARn, Vodoraslo, Vendy+, CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Di-vision, HubGround, OSimplants, WomanIcer, " Цвете в епруветка " и други

Четири пъти през годините премията е печелена от Американски университет в България (АУБ), два пъти от СУ “Св. Климент Охридски ” (СУ), веднъж от Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), веднъж от Технически университет - София (ТУ-София) и в последната 2022 година справедливо отиде при тим възпитаници от Първа британска езикова гимназия и Американския лицей, за които журито направи изключение.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР