Хакатонът From Zero To Fintech“, който се организира от Българска

...
Хакатонът From Zero To Fintech“, който се организира от Българска
Коментари Харесай

From Zero To Fintech“ среща ентусиасти с интерес в дигиталните финанси

Хакатонът „ From Zero To Fintech “, който се провежда от Българска финтех асоциация (БФА) и Стопанския факултет към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, подкрепени от Mastercard, NEXO и StikCredit, ще се организира виртуално, а началото ще бъде обещано в събота - 19 март. На откриването на събитието ще участват представители на обществения и частния бранш в България и Европа, сред които Министерството на финансите, Комисия за финансов контрол, Българска национална банка, Европейската комисия, Софийския университет и други, които ще имат опция да опишат за работата си в посока стимулиране на развиването на цифрови финансови решения.

Целта е с него да се помогне на развиването на финтех идеи и бизнес проекти посредством семинари и менторство от потвърдени експерти в областта на финтех технологиите, маркетинга, продажбите, регулациите и вложението.

Образователната част на хакатона ще се организира в събота, когато в границите на седем семинара през целия ден участниците ще се срещнат с едни от най-изявените имена в областта на финтех. Аудиторията ще премине през тематики като правене на бизнес план/pitch deck, рекламиране на финтех решения и показване на финтех планове пред вложители.

Специалист в областта на продажбите на финтех решения ще разкрие спецификите при осъществяване на финтех артикули и услуги на пазара. Юрист ще опише в резюме кои са главните регулации в бранша и ще хвърли повече светлина към законодателството в Европа и България. Представител на Комисията по финансов контрол ще опише за Иновационния хъб в небанковия бранш и по какъв начин той работи в страната. Доказани експерти в областта на цифровите технологии ще споделят най-новото към развиването на технологии като блокчейн, cloud computing и други мощно разпространени  софтуерни трендове във финтех бранша.

След като на участниците бъдат предоставени нужните познания и принадлежности за създаване на финтех бизнес хрумвания, те ще имат разполагаем пет дни - от 21 до 25 март, с цел да разработят своите отборни планове. Участниците в тях ще имат опция да се допитват до ментори, експерти в областта на техния план. В рамките на 20-минутни виртуални диалози, в комфортно време за тимовете и ментора, през седмицата тимовете ще могат да доразвият концепцията си благодарение на едни от най-изявените лица от българския финтех свят.

Събота, 26 март, е отредена на правене на 3-минутни видеа на всеки тим. В тях те ще би трябвало да приложат на процедура всичко научено през седмица и покажат най-хубавото пред умело жури. 

Финалът на финтех хакатона ще се състои на 27 март, когато всички хрумвания ще бъдат показани. Жури, формирано от експерти и потвърдени експерти както от обществения, по този начин и частния бранш от България, Силициевата котловина и Близкия Изток, ще прави оценка и проучва показаното. По време на оценяването на бизнес концепциите, уредниците ще проведат тричасова Финтех конференция с физическо наличие на представителите в студио, която ще бъде предавана онлайн. Темите на събитието са свързани с бъдещето на финтех, последните наклонност в бранша и въздействието на Брекзит, COVID-19 и войната в Украйна върху развиването му. Участници в конференцията ще са потвърдени експерти с изявено мнение по тематиките. Измежду участниците ще са сътрудниците на събитието Mastercard, Nexo, StikCredit и други. 

В края на деня журито ще излъчи най-хубавите три хрумвания. Победителите ще получат награди във формата на услуги, които да спомогнат за реализирането на бизнес концепциите на пазара.

Цялата стратегия по часове и повече информация за Финтех хакатона може да намерите на

ЗАПИШЕТЕ съдебна експертиза ЗА УЧАСТИЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

Още за събитието може да прочетете в публикацията .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР