ХАГА, Холандия (AP) — Апелативни съдии в специален косовски съд

...
ХАГА, Холандия (AP) — Апелативни съдии в специален косовски съд
Коментари Харесай

Съдът за военни престъпления потвърди присъдата на бивш командир на Армията за освобождение на Косово

ХАГА, Холандия (AP) — Апелативни съдии в специфичен косовски съд потвърдиха в четвъртък присъдите на някогашен пълководец на Армията за избавление на Косово за случайно задържане и изтезаване на пандизчии и ликвидиране на един от тях по време на войната за самостоятелност на Косово, само че понижи присъдата му с четири години.

Командирът Салих Мустафа беше наказан преди година и наказан на 26 години затвор за закононарушенията осъществено в комплекс на АОК в Злаш, Косово, през април 1999 година Той беше оневинен по едно обвиняване за малтретиране на арестувани, които бяха възприемани като поддръжници на Сърбия.

Въпреки че отхвърля всички тъжби на Мустафа против присъдите му, апелативният състав в косовските профилирани сформира понижи присъдата му на 22 години отнемане от независимост, заявявайки, че е по-висока от интернационалните и националните стандарти за присъди в сравними случаи.

Председаващият арбитър Мишел Пикар назова решението — първото обжалващо решение по дело за военни закононарушения в съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР