ХАГА, Холандия (AP) — Активистката за климата Грета Тунберг беше

...
ХАГА, Холандия (AP) — Активистката за климата Грета Тунберг беше
Коментари Харесай

Холандската полиция задържа активистката Грета Тунберг на демонстрация за климата в Хага

ХАГА, Холандия (AP) — Активистката за климата Грета Тунберг беше измежду десетките хора, арестувани в събота от полицията в Хага, до момента в който отстраняваха протестиращи, които бяха отчасти блокира път в холандския град.

Тунберг беше забелязана да мига с надпис на успеха, до момента в който седеше в рейс, употребен от полицията, с цел да води арестувани стачкуващи от мястото на митинг против холандските дотации и данъчни облекчения за компании свързани с промишленостите за изкопаеми горива.

Групата за акцията Extinction Rebellion сподели преди демонстрацията, че деятелите ще блокират основна автомагистрала към Хага, само че засиленото полицейско наличие, в това число служители на реда на коне, в началото попречи на деятелите да излизане на пътя.

Малка група хора съумяха да седнат на различен път и бяха арестувани, откакто подцениха полицейските заповеди да изоставен.

Активисти на Extinction Rebellion са блокирали автомагистралата, която минава около краткотрайния дом на холандския парламент повече от 3...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР