Хабитатът на Черно море е уникален в световен мащаб и

...
Хабитатът на Черно море е уникален в световен мащаб и
Коментари Харесай

Заместник- министър Петър Димитров се включи в почистване на Болата

" Хабитатът на Черно море е неповторим в международен мащаб и би трябвало да се опазва, защото всяко изменение в околната среда му въздейства отрицателно. Всички ние би трябвало да способстваме за грижата към този воден басейн “. Това сподели заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който дружно с специалисти от Басейнова дирекция " Черноморски регион " и 60 доброволци взе участие в почистването на местността " Болата ", осведомиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. 

" Включваме се с голямо предпочитание в тази акция. Подобни начинания изцяло дават отговор на целите на Министерството на околната среда и водите “, добави той. И подсети, че би трябвало да опазваме естественото завещание и за идващите генерации. " Целта на тези мероприятия е да възпитаваме младите, че природата би трябвало да се опазва и позитивният резултат от тях е, че те дават резултат. С всяка минала акция – не година, а акция, отпадъците стават все по-малко и по-малко “, уверен е Петър Димитров.

Събраните боклуци в границите на самодейността са най-вече от битов темперамент - пластмасови бутилки, елементи от въжета и угарки. Доброволците събраха общо 50 чувала с боклуци. За извозването им се погрижиха от Община Каварна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР