Хабиб Нурмагомедов защити титлата на UFC в лека категория срещу

...
Хабиб Нурмагомедов защити титлата на UFC в лека категория срещу
Коментари Харесай

Хабиб пренаписа историята, победи и Гейджи в последната си битка

Хабиб Нурмагомедов отбрани купата на UFC в лека категория против Джъстин Гейджи. Дагестанецът завърши противника си със задушаване във втория рунд и избухна в сълзи в средата на осмоъгълника.

Гейджи изпадна за малко в безсъзнание от хватката, а когато се върна на себе си отиде да успокои „ Орела ". Хабиб посвети успеха на татко си Абдулманап и изненадващо разгласи, че приключва своята кариера.

Двамата бойци започнаха доста внимателно срещата. Първите няколко удара отидоха на сметката на Гейджи. Хабиб не напускаше центъра на осмоъгълника, а Джъстин държеше сериозна отдалеченост.

Дагестанецът стартира да тормози кандидата с десни прави и крошета. Гейджи изяде летящо коляно, което зачести дишането на американеца. Последваха доста мощни минута-две за Хабиб, в които безусловно гонеше противника из осмоъгълника. Гейджи отговори с композиция ляв-десен, само че това не спря стремежа на „ Орела ". В края на рунда Хабиб най-сетне записа тейкдаун и то на самата клетка. В битката съумя да приклещи ръката на Джъстин за армбар и единствено сирената избави кандидата.

Гейджи сгреши при започване на втората част и беше свален. В сутерен „ Орела " се превъртя и завърши Джъстин Гейджи с армбар.
Секунди след края на борбата той направи знак, че няма да се радва и падна на колене в центъра на клетката. Шампионът се разплака, а откакто американецът се върна в схващане отиде и го успокои.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР