Х иляди хора избягаха от домовете си в южната част

...
Х иляди хора избягаха от домовете си в южната част
Коментари Харесай

Хиляди бягат, водата проби диги в Нидерландия

Х иляди хора избягаха от домовете си в южната част на Нидерландия, откакто надигащите се води пробиха дигите и започнаха да заливат обитаемоте места, оповестява „ Ройтерс”.

Премиерът Марк Рюте разгласи бедствено състояние в южната провинция Лимбург, която е ситуирана сред мощно наводнени региони в Западна Германия и Белгия.

Властите се подготвяха да изтеглят огромни елементи от град Венло в петък следобяд и предизвестиха хората в по-малката община Меерсен да изоставен домовете си.



"В дигата има огромна дупка. Веднага напуснете дома си и отидете на несъмнено място ", оповестиха управляващите в Меерсен. Хората са предизвестени да изключат електричеството и газта на потегляне.

Голяма част от Нидерландия се намира под морското ниво и е предпазена от комплицирана система от насипи и бетонни бариери, които задържат водата от морето и реките.

По-късно военните съумяха да укрепят дигата покрай Меерсен, само че заповедта за евакуация остава в действие.

Стотици пожарникари и бойци бяха ситуирани, с цел да подкрепят укрепването на други насипи и евакуацията на жителите.

Във Валкенбург, покрай белгийската и немската граница, водата заля центъра на града, принуждавайки евакуацията на няколко домове за възрастни хора и разрушавайки най-малко един мост.



Нивата на реките Маас и Рур доближиха рекордни стойности още в четвъртък, надминавайки тези при огромните наводнения през 1993 година и 1995 година, а водата продължава да се надига.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар В ресторанта: - Бихте ли ми споделили дали в наденицата има генно модифицирани артикули? - Ама и Вие сте един шегобиец! В нея изобщо няма… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГражданите се умоляват да не правят никакви самоволни операции в абонатните станцииХаджигенов: Никога не сме желали нищо за нас и няма да искамеБивш шеф на Национална работа „ Пожарна и спешна сигурност ”Някои от тях са благословени с положителни гени, други се обръщат към пластичната хирургия, само че всички те наподобяват повече от прекрасноМашината е направила твърдо кацане край съветския град ТомскПрокуратурата: Не сме учудениВърховните съдии оставиха в действие определението на административния съд в София„ Няма да влизаме в диалози за постове ”, безапелационни са от партията на Слави ТрифоновДнес е вторият ден - Пърлига, от горещницитеИТН не сподели какъв ще е новият състав на държавното управление, което ще предложи, както и кой ще е новото им предложение заминистър-председателЖертвите са момчета на по 15 годиниСпоред някогашен шеф на „ Бул Био – НЦЗП ” я му е оказвала напън за сключване на неблагоприятен контракт с задгранична адвокатска кантораИма ли късмет хората в Странджа-Сакар да се завърнат – тази неделя след централната емисия вести на NOVAПострадали ще са главно крайбрежните райониБорис Горячев в продължение на три седмици се е борил с COVI-19 Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР