Гвинея постигна трудна, но ценна победа с 1:0 над Гамбия

...
Гвинея постигна трудна, но ценна победа с 1:0 над Гамбия
Коментари Харесай

Сонко Сундберг и Гамбия допуснаха ново поражение в КАН

Гвинея реализира сложна, само че скъпа победа с 1:0 над Гамбия във втория си мач от група " С " на Купата на африканските народи. Това бе първи триумф за възпитаниците на Каба Диавара в шампионата и надлежно второ проваляне за Ноа Сонко Сундберг и компания, с което те публично изгубиха късмет за продължение напред в шампионата.

Успехът на Гвинея бе подобаващ с оглед представянето на двата тима. " Сили " доминираше в мача и пропусна няколко чисти положения посредством Агибу Камара и Секу Сила.

В 70-ата миунта Гвинея стигна и до гол. Морган Гилавоги получи в наказателното поле и върна към нахлуващия от задна позиция Агибу Камара, който засече топката във вратата за 1:0. В 74-тата минута гвинейците можеха да удвоят преднината си, само че изстрел на Мохамед Байо се отби от гредата.

Гамбия пък имаше малшанс в 81-вата минута, когато означи гол посредством Янкуба Минте, само че той не бе приет поради засада.

Така Гвинея събра актив от 4 точки и излезе на 2-рото място във краткотрайното класиране, като към този момент е единствено на точка от продължение в идната фаза. Гамбия пък остава на последната позиция с 0 точки и без шансове да остане в шампионата по-дълго.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР