Гватемала е поискала от Русия да й върне парите, след

...
Гватемала е поискала от Русия да й върне парите, след
Коментари Харесай

Гватемала иска от Путин да й върне 80 милиона долара

Гватемала е поискала от Русия да й върне парите, откакто платени дози от съветската ваксина против COVID-19 „ Спутник V “ не били доставени, съобщи гватемалската министърка на опазването на здравето Амелия Флорес, представена от Ройтерс.

В началото на април държавното управление на президента Алехандро Яматеи превело към 80 милиона $ за доставката на 8 милиона дози от препарата.

До момента в Гватемала обаче са получени единствено 150 хиляди дози, настояват управляващите, на фона на пика на епидемията в централноамериканската страна.

Гватемалското държавно управление е дало на отговарящия за маркетинга на имунизацията в чужбина Руски фонд за директни вложения (РФПИ) 20 дни да достави обещаното количество дози.

От РФПИ увериха, че поръчката ще бъде изпълнена скоро. Самолет с ваксини би трябвало да дойде в Гватемала тази седмица, а втори - при започване на идната седмица, в сходство със отговорностите по контракта, сподели Глеб Брянски, шеф на фонда за специфичните планове.

Руският президент Владимир Путин популяризира „ Спутник V “ по целия свят. През март той сподели, че Русия е подписала съглашения за производството на стотици милиони дози за чужбина. На процедура обаче са създадени единствено част от тях и месечната продукция на „ Спутник V “ е доста по-малка от тази на имунизациите на американската компания „ Пфайзер “ (Pfizer) и на английската „ АстраЗенека “ (AstraZeneca), отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР