Гуцанов призова да се търси отговорност на виновните за затопяването

...
Гуцанов призова да се търси отговорност на виновните за затопяването
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Договорът с „Газпром“ е прекъснат без официално решение на МС 

Гуцанов прикани да се търси отговорност на отговорните за затопяването на газонаходище „ Галата “

„ Договорът с „ Газпром “ е пресечен без публично решение на Министерски съвет. Странно по какъв начин по този начин вместо „ Булгаргаз “, частна компания резервира потенциал. Това значи, че те авансово са имали нужната информация и по тази причина би трябвало някои хора да дават отговор. Имаме си следствени органи – те да преценяват дали са нарушени законите. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на чуването на министъра на енергетиката в Народното събрание.

По думите на народния представител от левицата Борислав Гуцанов, едно от най-големите газонаходища е било “Галата “, на след изчерпването му, то е било затопено по един невиждан метод. „ Има още 3 сондажа – би ли могло да стане по този начин, че в случай че не е допустимо огромното газонаходище да бъде употребявано като газохранилище, другите 3 сондажи да се употребяват за такова? “, обърна се социалистът към министър Христов и продължи: „ Тъй като в Чирен не е задоволителен потенциала, а в „ Галата “ имаше опция да се стигне до 1.5 милиарда, което е едно съществено газохранилище. Ще се потърси ли отговорност на хората, които са взели решение за затопяването на това газонаходище? След като еднолично се взе решение от министър-председателя Петков да се спрат заплащанията в рубли, това нанесе ли вреда на българската стопанска система и страна? “, попита още той.

От парламентарната естрада Стойнев уточни, че на пазара на електрическа енергия има поддръжка за небитовите консуматори и насочи въпрос към министър Христов дали е било належащо тази поддръжка да бъде и за потребителите на пазара на природен газ. „ За да се подкрепят небитовите консуматори, които виждайки, че нямат поддръжка от страна на страната, минават на ел. сила. Енергетиката бе тематика, която беше присвоена от Политическа партия, които не се вслушваха в мнението на съдружните сътрудници и в този момент виждаме какво се случва “, разяснява той и добави, че дебатът би трябвало да бъде към въпроса за какво България продължава да бъде най-бедната страна. „ Българска социалистическа партия постоянно сме били безапелационни и сме заявявали, че най-голямата смяна в постоянното държавно управление, бе в обществената сфера и това беше поради Българската социалистическа партия “, добави той.

Социалистът акцентира, че призванието на народните представители е да мислят в посока възстановяване живота на хората, а не посредством страховете им да се докопат до властта. „ Ако няма Народно заседание, ние би трябвало да знаем какво се случва с Плана за възобновяване, по какъв начин се движат промените и какви законодателни начинания ще дойдат от страна на министерството. Ние би трябвало да мислим за личната си стопанска система и да се възползваме от това, което към този момент е построено от над 30 години “, сподели депутатът от левицата и посочи, че цялата ни енергетика е с помощта на тези хора, които са построили модерна България.

В умозаключение Драгомир Стойнев съобщи, че би трябвало с съответни стъпки при правенето на бюджета да се покаже, че Народното събрание може да свърши нещо потребно за българските жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР