Гуляйджия се прибира толкова късно, че вече започнало да става

...
Гуляйджия се прибира толкова късно, че вече започнало да става
Коментари Харесай

Където за споменаването на думата „война“ дават на съд, а за въоръжен метеж – нищо

Гуляйджия се прибира толкоз късно, че към този момент почнало да става рано; слънцето таман почнало да изгрява и нашият човек се оказал покрай Червения площад в центъра на Москва. Призляло му, обърнал се и почнал да повръща. В този миг един по-възрастен московчанин пък таман отивал на работа. Видял повръщащия и минал около него; поклатил глава и „ съгласявайки се “ го потупал по рамото: „ Да знаете единствено по какъв начин добре Ви разбирам… “

Там е по този начин. Когато и да ти се доповръща, все има за какво. 

Преди 10 дни шефът на „ Автоваз “ не можа да възпламени новата Лада баш по време на презентация. Помните ли? В Санкт Петербург, самодостатъчните, дето нямали потребност от непознатите компании, демонстрираха новото достижение на „ Автоваз “. Ладата, несъмнено, не възпламени. 

Чудиха се какво да измислят. Мълчанието беше малко, само че оглушително. Накрая измислиха: той Максим Соколов (шефът на „ Автоваз “!) не се сетил, че колата била на Drive и по тази причина не запалила.

Демек, е с автоматизирана кутия и като е на драйв, а не на Parking, бордкомпютърът отхвърля палене – както е на всички автоматици. 

Разбира се, с цел да повярваш на това би трябвало или да си болен русофил, или в никакъв случай да не си карал автоматик, или и двете. Когато колата е на драйв (а, за какво, по дяволите, паркираната Лада ще е на драйв? — е напълно различен въпрос), бордкомпютърът не пали, само че и стартерът не върти, не подава ток в запалването. Докато на съветското видео се чува по какъв начин стартерът се върти и колата се мъчи да възпламени. Ако е на драйв, това няма да се случи. Просто Ладата не можа да възпламени, а те се пробваха да измислят опрощение. Провалиха се и в двете – и в паленето, и в оправданието. Както постоянно. 

Българските чебурашки към момента повтарят рефрена, че Ладата била на драйв и по тази причина не запалила. 

Това е същата страна на чудесата, където арестуват за повдигане на девиз (или чисто бял лист – и този „ опит “ се случи), за споменаване на думата „ война “, само че за въоръжен бунт и „ поход за правдивост “ – не. Бият баби по площадите за митинги, само че армията на пригожин завладя военното в Ростов и нищо. 

В събота всички локални бг „ почитатели “ бяха по-тихи от тишината. Чак когато пригожин би кръгом, се разсъниха и проговориха. Разбирам ги – в случай че пригожин е новият началник? А те са писали против него? Лошо. Ама пък, в случай че остарелият началник си остане? А те не са го подкрепили? Пак неприятно. Затова изчакаха да видят. 

Понеже нещата още не са се разсеяли изцяло – мъгла на нерешени проблеми се стеле над „ другарството “ на путин с готвача му – нашите матрьошки към момента не употребяват думите „ Пригожин “ и „ Вагнер “. Говорят за бунт, само че „ Пригожин “ и „ Вагнер “ не съществуват в речника им. Предпазливи са. 

Иначе са смели де…

Иначе. 

Използваха и метежа на пригожин да наплюят запада. Извъртяха го – обичащите запада (демек „ не нашите “ – те нали по този начин разделят: „ наши “ и „ не наши “) доста се радвали, но няма защо да се радват, те били злобни и зли, викали за кръв и бунт. 

Но думите „ Пригожин “ и „ Вагнер “ ВСЕ ОЩЕ не ги загатват. 

И все американския Facebook през западните си телефони употребяват за задачата, по американската небивалица – интернета; малко откакто са слезли от западните си коли. 

Идиоти? Не, най-обикновени двуличници. 

Аз не разбирам – по какъв начин можеш самичък себе си да вземаш на съществено и да се пъчиш като огромния мъж, а да те е боязън от устата ти да излязат думите „ Пригожин “ и „ Вагнер “? Как могат сами себе си да вземат на съществено, като са такива ходещи въплъщения на страха и по*ирацията? И баба ми може да е смела с депутатски имунитет или с двайсет фашиста зад тила си, само че – като пристигна време за същинска своя позиция… тишина, а след тишината – общи приказки. 

Ей го и белоруския плехар – Лукашенко – и той заприказва за „ протичащото се в русия “. И той не загатва думите „ Пригожин “ и „ Вагнер “. Странна работа…?

Ама той още по-далеч отива във фантазиите си – поставил армията си в цялостна бойна подготвеност, до момента в който чака самолета на пригожин, но това било поради запада… ти да видиш. 

Забележи: бунт, „ марш на справедливостта “, дрън-дрън, путин избяга със аероплан, първо заплаши, а след това елементарни на пригожин, самият пригожин отиде в Беларус, а плешивецът Лукашенко наежен и вдигнал армията на крак…

… но това било поради опасността от запада. 

И това идва от същите човеци, които дни преди 24 февруари 2022 година споделяха, че единствено луди или цинични хора можели да предположат, че русия ще нападне Украйна. А след това не помниха какво са говорили. 

Яд ме е, че такива простаци вършат хората на маймуни, а след това се мислят за доста умни. А са умни колкото кутия за обувки. Ама с войска зад тила и с потребните идиоти и четирихилядниците на твоя страна ставаш освен най-умният, ами и най-забавният дори. 

Провал след неуспех – от Ладата, която не може да възпламени до метежа и безпомощността на путин, до загубите по украинския фронт; т.е.: от най-ниското битово равнище до най-високото държавническо такова – неуспех. И отново тук техните „ почитатели “ ги хвалят като най-великите, най-умните, най-хубавите, най-… 

Руснаците може и да ги бият и затварят, в случай че не харесват режима, та те „ по дифолт “ го харесват, само че тук – тук никой не ги кара, сами избират да го обичат. Това какво е? Е, да – обичат го от разстояние, де, само че въпреки всичко – какво е това? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР