Гуинет Полтроу, Ким Кардашиян и Хали Бери са обединени от

...
Гуинет Полтроу, Ким Кардашиян и Хали Бери са обединени от
Коментари Харесай

5 любопитни факта за кето диетата

Гуинет Полтроу, Ким Кардашиян и Хали Бери са обединени от две неща - славата и метода си на хранене. Те са възприели кетогенната диета за собствен метод да поддържат добра форма и здраве. Не всичко, което вършат звездите, е вярно, само че по този начин ли е и в тази ситуация с кето диетата.
 Ким Кардашиян и кето диетата
Ким Кардашиян и кето диетата

Нагледен резултат

Кето диетата и протеините

Често срещана неточност на новите почитатели на режима е, че усилват приема си на белтъчини , което може да докара до някои здравословни проблеми. В реалност, при спазването на кето диета не би трябвало да се употребяват повече протеини от нормалното.

Мазните храни

Това, което доминира в тази диета на пръв взор наподобява скандално или най-малкото - нездравословно. Това са мазнините , които сформират сред една трета и 90% от менюто.
 Снимка 457472

Ролята на мазнините

Тъй като кетогенният режим на хранене изисква да не се одобряват съвсем никакви въглехидрати , а мозъкът се храни с глюкоза, поражда въпросът какво ще стане с него, в случай че го лишим от гориво. Това, което се случва е прекосяване към нов източник на сила - кетоните или кетоновите тела, които се образуват при преработката на мазнините в черния дроб. При това, новото положение на организма се назовава кетоза .

Кето диетата е потребна при някои болести

Добре прочут е позитивният резултат при лекуването на деца с епилепсия , която не се поддава на медикаментозно лекуване. Хората, страдащи от затлъстяване и диабет , също усъвършенстват положението си, когато преминат към кето диетата, защото тя благоприятства свалянето на килограми и възстановява равнищата на инсулина .
 Снимка 457473

Опасности в дълготраен проект

Тъй като малко хора съумяват да следват диетата за дълъг интервал от време, няма данни какво ще се случи с тялото им, само че при децата с епилепсия са извършени доста проучвания, които демонстрират кои са неприятните странични резултати от дълготрайното съблюдаване на кетогенната диета.
 Сиренето, млечните артикули, усвояването им от организма и могат ли да ни пристрастят
Може ли да се пристрастим към сиренето

Какво е казоморфин

А точно - трошливост на костите, камъни в бъбреците, закъснение на растежа, минерален дисбаланс , констипация, гадене и повръщане. Някои от тях, като минералния дисбаланс и запека, се следят и при краткосрочното съблюдаване на режима.

Както с всяко нещо в живота - и при кетогенната диета дозата прави отровата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР