Гугъл ще изтрие историята на местоположението на потребителите при посещения

...
Гугъл ще изтрие историята на местоположението на потребителите при посещения
Коментари Харесай

Гугъл ще трие местоположението на потребители при посещения за аборт в САЩ

Google ще изтрие историята на местоположението на потребителите при визити на клиники за аборти в Съединени американски щати .

Google разгласи в петък, че ще изтрива историята на местоположението на потребителите, когато те посещават клиники за аборти, приюти за домашно принуждение и други места, където се търси цялост на персоналния живот .

" Ако нашите системи открият, че някой е посетил някое от тези места , ще изтрием тези записи от историята на местоположението скоро след визитата ", написа Джен Фицпатрик, старши вицепрезидент в Гугъл, в обява в блога.

" Тази смяна ще влезе в действие през идващите седмици ". Други места, от които Гугъл няма да съхранява данни за местоположението, включват центрове за лекуване на неплодородие, заведения за лекуване на зависимости и клиники за намаляване.



Съобщението идва седмица, откакто Върховният съд на Съединени американски щати взе тектоничното решение да лиши американските дами от конституционното право на аборт , което накара дузина щати да забранят или мощно да лимитират процедурата и провокира всеобщи митинги в цялата страна.

Активисти и политици приканват Google и други софтуерни колоси да лимитират размера на събираната от тях информация, с цел да се избегне потреблението ѝ от правоприлагащите органи за следствие и гонене на аборти.

Фицпатрик също по този начин се опита да успокои потребителите, че компанията се отнася съществено към отбраната на персоналните данни.

" Google има дълготраен опит в отблъскването на прекомерно необятни претенции от страна на правоприлагащите органи, в това число възразява против някои претенции напълно ", написа тя.

" Ние вземаме поради упованията за дискретност и сигурност на хората, които употребяват нашите артикули, и уведомяваме хората, когато изпълняваме държавни претенции. "

Опасенията по отношение на данните от смарт телефоните и репродуктивните права породиха още преди решението на Върховния съд, когато през последните месеци няколко консервативни американски щата одобриха закони, които дават на членовете на обществото правото да съдят лекари, които правят аборти - или всеки, който оказва помощ за улеснението им.

Това накара група високопоставени законодатели от Демократическата партия през май да изпратят писмо до основния изпълнителен шеф на Google Сундар Пичай, в което го помолиха да спре събирането на данни за местоположението на смарт телефоните, с цел да не се трансфорат те в " инструмент за извънредно десни екстремисти, които желаят да попречат на хората, търсещи репродуктивни здравни грижи ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР