Гугъл“ се ангажира да въведе промени в няколко от своите

...
Гугъл“ се ангажира да въведе промени в няколко от своите
Коментари Харесай

„Гугъл“ прави промени в услуги заради ЕС

„ Google “ се ангажира да вкара промени в няколко от своите артикули и услуги, оповестиха от Европейската комисия.

Целта на американската компания е да приведе в допълнение практиките си в сходство с правото на Европейски Съюз. Главната причина е неналичието на бистрота и ясна информация за потребителите.

Решението е резултат от разговор, стартират през 2021 година с Мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (МСЗП), съгласуван от Европейска комисия и ръководена от органа на Нидерландия за отбрана на потребителите и пазарите и белгийската генерална дирекция за икономическа ревизия. „ Google “ се съгласи да предприеме дейности по проблемите, посочени от органите, и да вкара промени в Гугъл Store, Гугъл Play Store, Гугъл Hotels и Гугъл Flights.
Поетите отговорности
„ Google “ се ангажира да ограничи способността си да прави едностранни промени, свързани с поръчките, що се отнася до цената и анулацията. Компанията ще сътвори адрес на е-поща, предопределен единствено за органите за отбрана на потребителите, с цел да могат да подават сигнали и да желаят бързо унищожаване на нелегално наличие.

Компанията също по този начин се съгласи да вкара редица промени в практиките си.
Ангажиментите за Гугъл Flights и Гугъл Hotels
Да дава ясна информация на потребителите дали подписват контракт директно с „ Google “ или той работи просто като медиатор.

Да показва ясно употребяваната референтна цена, когато на платформата се популяризират отстъпки, както и обстоятелството, че отзивите в Гугъл Hotels не се ревизират.

Да одобри същите задължения за бистрота като другите огромни платформи за настаняване, що се отнася до метода, по който показва информация на потребителите, да вземем за пример за цените или наличността.
Ангажиментите за Гугъл Play Store и Гугъл Store
Да дава ясна преддоговорна информация за разноските за доставка, правото на отвод и съществуването на благоприятни условия за ремонт или подмяна. „ Google “ ще улесни достъпа до информация за компанията (например юридическо название и адрес) и ще обезпечи благоприятни условия за пряк и ефикасен контакт (например със чиновници по телефона).

Да разясни по какъв начин да се преглеждат версиите на Гугъл Play Store в другите страни и да осведоми разработчиците за отговорностите им според Регламента за блокирането на географски принцип да създадат приложенията си налични в целия Европейски съюз. „ Google “ би трябвало да даде опция на потребителите да употребяват платежни средства от всяка страна от Европейски Съюз.

Следващи стъпки

Мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите (МСЗП) ще следи интензивно осъществяването на тези задължения. Националните органи ще следят и постановат спазването на разпоредбите, когато е належащо. От Европейска комисия напомнят, че съществува една процедура на „ Google “, която към момента не е в цялостно сходство с Регламента за блокирането на географски принцип. При нея сдружението ползва механически ограничавания за потреблението на приложенията, които по принцип биха били налични в страната, където потребителят се намира краткотрайно. ОТ „ Google “ се обосноваха, че потребителите могат да сменят страната си на престояване един път годишно, с цел да имат достъп до локалните приложения и игри в друга страна членка. Тази смяна може обаче да докара до загуба на добито наличие и на разполагаем заем, което се смята за нарушаване на упоменатия правилник.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР