Гугъл работи активно в посока да облекчи сърфирането в интернет.

...
Гугъл работи активно в посока да облекчи сърфирането в интернет.
Коментари Харесай

Chrome ще направи сърфирането в интернет по-безопасно и незатормозяващо

Google работи интензивно в посока да облекчи сърфирането в интернет.

Със сигурност най-малко няколко пъти дневно получавате нежелани известия. Съвсем скоро браузърът Chrome ще бъде кадърен да блокира част от тях. По-конкретно, тези, които ще дефинира като “смущаващи”.

Нотификациите в Гугъл Chrome, а и в интернет като цяло, без подозрение са проблем. Има дни, в които безусловно всеки уебсайт, който посетите, ви “обстрелва” с най-малко няколко въпроса и разрешителни за бисквитки и други

Когато бъдете обсипани от голям брой питания, елементарно попадате в клопката инцидентно да разрешите ту вести, ту приемане на други известия. И по този начин, без да осъзнавате, последователно струпване куп абонаменти. Част от тях, може да бъдат към уебсайт, който разпраща спамове, написа 9to5google.com.

През последните години Google на няколко пъти се опита да понижи “шума” от известия, само че това докара единствено до отчасти решение на казуса. Създаде и случаи, когато уеб страниците желаят разрешение за нещо (напълно безобидно и належащо за вярното функциониране), а браузърът ги дефинира като “подвеждащо” и “опасно”.

Сега компанията се пробва да подходи към въпроса по друг метод. Има смяна в кода и напълно скоро Chrome ще може автоматизирано да анулира разрешението на уеб страница за изпращане на известия и да блокира всички бъдещи опити да бъде поискано такова.

Същността на решението тук е, че в случай че инцидентно сте разрешили да получавате известия от вредоносен уебсайт, Chrome ще влезе в деяние и ще реши казуса.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР