Гугъл даде на онлайн издателите правото да избират чии реклами

...
Гугъл даде на онлайн издателите правото да избират чии реклами
Коментари Харесай

"Гугъл" даде на издателите контрол кой може да рекламира при тях

Гугъл " даде на онлайн издателите правото да избират чии реклами да се появяват в уеб страниците им чрез нейната платформа.

Компанията реагира по този начин след рецензиите на четири огромни издателски групи, че им вменява неприемливи отговорности под новото европейско законодателство за отбрана на персоналните данни (GDPR), което влиза в действие на 25 май.

4000 вестникарски и медийни компании, измежду които " Аксел Шпрингер ", " Телеграф " и " Ню Йорк таймс ", упрекнаха компанията майка Alphabet, че афишира новите си практики в последния вероятен миг и по този начин им пречи да преценяват до каква степен съобразени с новите правила са те.

Издателите подлагаха на критика още желанието на търсачката на управлява данните, получени от тях, и да взима еднолични решения по какъв начин ще се използват те. В отговор " Google " даде обещание да спомага на издателите съгласно опциите си, писа организация " Ройтерс ".

Общият правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), който ще влезе в действие на 25 май, дава доста по-големи права на потребителите да защитят информацията, която споделят с бизнеса. Той заплашва админите на персонални данни с санкции до 4% от световния оборот или до 20 млн. евро при нарушавания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Защитата на персоналните данни (19)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР