Губим две позиции спрямо предходната година в индекса EDIКъм днешна

...
Губим две позиции спрямо предходната година в индекса EDIКъм днешна
Коментари Харесай

По средата сме на класация за дигитализация на бизнеса

Губим две позиции по отношение на миналата година в показателя EDI

Към днешна дата дигитализацията стои зад основаването на към една трета от цената в международната стопанска система

България е класирана на 58 място от 115 страни в годишната ранглиста за цифровизация на бизнеса, направена от компанията за обезпечаване на търговски заеми Euler Hermеs.

Индексът EDI (Enabling Digitalization Index) прави оценка уловията за работа и развиване на цифровите компании, както и опциите за цифровизация на бизнеса в съответните страни. За задачата се употребяват 5 критерия с опция за оптималната оценка от 100 точки по всеки един от тях – регулации, познание, съгласуваност, инфраструктура и мащаб.
още по тематиката
В класацията за 2018 година България губи две позиции по отношение на миналата година, когато е заемала 56 място. Страната ни реализира приблизително 40 точки от петте индикатора.

В челната тройка на EDI класацията на Euler Hermes се подреждат Съединени американски щати, Германия и Холандия надлежно с 87,0, 75,3 и 74,3 точки. По-напред от страната ни се класират страни от района като Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Хърватска.

Важно е да се има поради, че показателят EDI не мери самата цифровизация в съответната страна, а се концентрира съответно върху изискванията за развиването на бизнеса благодарение на дигитализацията и надлежно върху рисковете от евентуалоно закъснение.

Този фактор е с все по-голяма тежест за стопанските системи по света през последните години и е директно обвързван с увеличението на цената на създавания артикул, навлизането на нови услуги, смяната на потребителското държание (онлайн търговията), повишението на продуктивността посредством автоматизация, както и обществените механизми (разрастването на обществени мрежи).

В резултат на това, съгласно специалистите на Еuler Hermes, към днешна дата дигитализацията стои зад основаването на към една трета от цената в международната стопанска система. Тенденциите са безапелационни, като през 2017 година в Съединени американски щати се регистрира 16% растеж на електронната търговия, до момента в който за същия интервал обичайна търговия е повишена с 4,4%. В Китай нарастването за е-търговията е 32% спрямо 10% за обичайна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР