Губернаторите на щатите Аризона, Ню Мексико и Тексас обещаха да

...
Губернаторите на щатите Аризона, Ню Мексико и Тексас обещаха да
Коментари Харесай

Войници на САЩ се събират на границата с Мексико

Губернаторите на щатите Аризона, Ню Мексико и Тексас дадоха обещание да изпратят 1600 бойци от щатските подразделения на Националната армия за защита на границата в отговор на настояването на президента Доналд Тръмп , който счита, че незаконното прекосяване на мигранти през границата и престъпността, съпътстваща имиграцията, са прераснали в рецесия, която изисква неотложно решение.

Граничните щати ще обезпечат общо близо половината от поисканите от президента 4000 бойци. Единственият граничещ с Мексико щат, който не е заречен да изпрати войски, е Калифорния, отбелязва организация АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Нейният губернатор Джери Браун е член на Демократическата партия, за разлика от сътрудниците си републиканци в Тексас, Аризона и Ню Мексико. Браун нееднократно се е сблъсквал с Тръмп във връзка с имиграционната политика.

Говорител на губернатора на Калифорния заяви, че щатските управляващи към момента преглеждат настояването на президента на Съединени американски щати. Според федералния закон, на който Тръмп се базира в прокламацията си с искане Националната армия да се включи в защитата на границата, губернаторите, които изпратят бойци, ще запазят командването и контрола си над своите щатски членове на армията, а федералното държавно управление ще поеме финансирането им.

Мексико ще преразгледа двустранното си съдействие със Съединени американски щати, в това число в региона на търговията и сигурността, поради зародилите двустранни разногласия, разгласи в това време външният министър Луис Видегарай, представен от Франс прес. Той посочи, че към този момент президентът Енрике Пеня Нието не е взел никакво решение.

Начинът на изложение на Тръмп, тонът с който приказва за мексиканците, имат значение, отразяват се на връзките и не можем постоянно да резервираме безмълвие, акцентира мексиканският външен министър.

Президентът на Съединени американски щати желае да употребява Националната армия за защита на границата, до момента в който бъде реализиран прогрес по предлагането му за създаване на гранична стена, което към този момент е блокирано в Конгреса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР