Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва вчера закон, разрешаващ

...
Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва вчера закон, разрешаващ
Коментари Харесай

Щатът Тексас разреши носенето на огнестрелно оръжие на публично място за пълнолетните

Губернаторът републиканец на американския щат Тексас обнародва през вчерашния ден закон, разрешаващ носенето на огнестрелно оръжие на публични места без особено позволение. Това е последната от поредност ограничения, разширяващи правата, свързани с огнестрелни оръжия, в консервативните щати на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.
Още по тематиката
Законът, признат през май от Сената и камарата на представителите в доминирания от републиканци южен щат, разрешава на всеки на възраст от 21 години и нагоре, на който не е наложена възбрана за владеене на огнестрелно оръжие, да носи такова на публични места без позволение. Законът би трябвало да влезе в действие от 1 септември.

Законовият текст показва, че по конституция жителите на Тексас имат право да носят огнестрелно оръжие и пречките пред упражняването на това право би трябвало да бъдат лимитирани.

По-късно през днешния ден губернатор Грег Абът ще оглави гала по случай обнародването на закона, заяви в. " Тексас трибюн ".

Абът беше показал, че ще обнародва закона, единствено откакто той бъде утвърден и от двете камари на щатския законодателен орган. Това е нещо, което към 20 други щати към този момент са одобрили и е време Тексас също да го утвърди, беше декларирал губернаторът през април по локално радио.

Опонентите на закона обаче, изключително демократите в Тексас и в страната като цяло, обявиха, че облекчение на разпоредбите за огнестрелните оръжия би породило още принуждение.

Цитирана беше стрелбата в щатската столица Остин от предходната седмица. Тогава имаше една жертва, а ранените бяха 13. Предишен случай със пукотевица в Тексас имаше през 2019 година в супермаркет в Ел Пасо, в която починаха 22 души, а 23-ма бяха ранени.

След стрелбата в Остин законодателката от Тексас Вики Гудуин прикани в понеделник губернатор Абът да наложи несъгласие на закона. Трябва да се намесим, с цел да прекъснем този циничен кръг, посочи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР