Губернаторът разкри, че е свален дрон, а от ISW намекват,

...
Губернаторът разкри, че е свален дрон, а от ISW намекват,
Коментари Харесай

Взривове в Крим, военновъздушната база край Севастопол в пламъци

Губернаторът разкри, че е свален дрон, а от ISW загатват, че детонациите са от украински офанзиви

Нови гърмежи раздраха тишината в Крим и в съветския град Белгород през тази нощ.

Очевидци са чули детонации в региона на летище Белбек, а по-късно видели, че там отишли представители на съветското министерство на изключителните обстановки, оповестява УНiАН.

Белбек e най-голямата военновъздушна база на съветските нашественици, ситуирана в северозападната част на Севастопол, прецизира украинската осведомителна организация.

Появи се и видеоклип от Белбек. На фрагментите се вижда пожар, чуват се детонации и сигнал за въздушна офанзива.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев твърди, че над Белбек е бил свален дрон. Според него няма ранени и жертви.

Съветникът на президента Володимир Веленски - Михаил Подоляк пък посочи, че въоръжените сили на Украйна имат цялостното право да унищожават военни уреди в Крим, който бил подло окупиран от Русия.

УНiАН оповестява за гърмежи и в Керч. Очевидци са видели пушек и светкавици в небето.

Междувременно Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс, заяви, че жителите на две села в Южна Русия покрай границата с Украйна са евакуирани след пожар, зародил в склад за боеприпаси. Никой не е потърпевш при случая, съобщи Вячесляв Гладков, регионален шеф на Белгородска област.

Причините за пожара покрай селата Тимоново и Солоти, на 15 километра от Украйна, се проверяват.

В известен украински новинарски уебсайт беше постнато видео, на което се вижда огромно кълбо пушек, да се издига от базата. Ройтерс към този момент не може да удостовери дали видеото е достоверно.

Гладков в предходните месеци упрекна украинските сили за серия от гърмежи в и покрай Белгород, който е на 650 километра южно от Москва, напомня Ройтерс.

От Американския институт за проучване на войната (ISW) разясниха гърмежите в Крим, като акцентираха, че имало няколко вероятни аргументи. Не е ясно дали детонациите са породени от офанзиви или от неприятно боравене на руснаците с военната техника в региони, считани по-рано за недостъпни за украинската войска, разясняват военните аналитици от Вашингтон. Те обаче предвиждат, че ще продължат ударите по военни уреди в окупирания полуостров, с цел да затруднят снабдяването на съветските нашественици с муниции.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР