Губернаторът на Воронежска област Гусев обяви поражението на украински БПЛА.

...
Губернаторът на Воронежска област Гусев обяви поражението на украински БПЛА.
Коментари Харесай

При нападенията си на руска територия „Байрактар“ се управляват от американците

Губернаторът на Воронежска област Гусев разгласи провалянето на украински БПЛА. От украинската граница до Воронеж по права линия 210 км. Единственият БПЛА с огромен обхват на деяние на въоръжение в украинската войска е турският „ Байрактар “. Въпреки че, в случай че се съди по работните му характерности, той може да остане във въздуха до 24 часа, което значи, че може да лети и на по-голямо разстояние.

Но казусът е, че оптималният обсег на ръководство от наземния команден пункт е единствено 150 км. И това никога не се дължи на рестриктивните мерки на бордовото му съоръжение, а на кривината на земната повърхнина и праволинейното разпространяване на радиовълните. Тъй като БПЛА лети до задачата най-вече на междинна или дребна височина, т.е. под 5 хиляди метра, то при такива височини радиохоризонтът е почти единствено тези 150 км. Но съдейки по обстоятелството, че от границата до Воронеж са минимум 210 и още повече, че наземният надзорен пункт евентуално не е бил на границата, а на разстояние от нея, можем да приказваме за разстояние от 250-300 км. Но на такова разстояние е невероятно да се ръководи дрона от наземната контролна точка.

Единственият метод да се реши този проблем е да се употребява сателитно ръководство на дрона от космоса. Днес единствената страна в света, която има сателитно съзвездие в орбита, която разрешава да се управлява БЛА във всеки район на света, са Съединените щати. Тогава има учредения да се твърди, че полетът на „ Байрактар “ до Воронеж е следен не от украинските военни, а от американските. Ако това е по този начин, то в действителност през днешния ден Съединени американски щати са направили акт на експанзия против Русия и това изисква ответни ограничения.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР