Губернаторът на венецуелския щат Фалкон Виктор Кларк обяви вчера тридневен

...
Губернаторът на венецуелския щат Фалкон Виктор Кларк обяви вчера тридневен
Коментари Харесай

Във Венецуела обявиха траур за загиналите в опит да доплават до Кюрасао


Губернаторът на венецуелския щат Фалкон Виктор Кларк разгласи през вчерашния ден тридневен печал по отношение на гибелта на младежи, удавили се в морето в опит да се доберат до остров Кюрасао, заяви телевизионният канал Globovision.

По последни конкретизирани данни, при потъването на лодка с венецуелци са починали петима души, а 16 са съумели да се доберат до брега на острова и са открити там. В лодката е имало към 30 души, а ориста на останалите към този момент не е известна. Лодката се разрушила в скалите край крайбрежията на Кюрасао.

Трагедията се случи в миг, когато управляващите във Венецуела постановиха обсада на връзките с разположените покрай крайбрежието на страната острови Аруба, Кюрасао и Бонер, с цел да се пресече контрабандата и да не се позволява експорт на артикули от Венецуела.

Кюрасао е самостоятелна островна страна, някогашна колония на Кралство Нидерландия, ситуирана в южната част на Карибско море, покрай крайбрежието на Венецуела. Островът е построен от коралови рифове.

Островът е най-населен и максимален по повърхност от всички холандски владения в Карибско море и е самостоятелна част на Кралство Нидерландия. Географски видяно, островът е част от Южна Америка, само че е също считан като част от Карибските острови.

Площта на Кюрасао е 444 кв. км., а популацията е към 145 000 души. /РИА Новости, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР