Губернаторът на Тексас Грег Абът и подкрепилите го 25 републикански

...
Губернаторът на Тексас Грег Абът и подкрепилите го 25 републикански
Коментари Харесай

Тексас се обяви за окупиран: 10 щата изпратиха сили на Националната гвардия

Губернаторът на Тексас Грег Абът и подкрепилите го 25 републикански държавни глави не желаят да изпълнят решението на Върховния съд на Съединени американски щати, който реши да отстрани бодливата тел на границата с Мексико в Игъл Пас (Тексас ). Абът назова имиграцията „ настъпление “ и цитира конституцията, която разрешава на страните „ да се пазят “.

Според губернатора на Тексас Грег Абът още 10 американски щата са изпратили сили на Националната армия на границата с Мексико в поддръжка на района, който е в максимален спор с федералните управляващи на Съединени американски щати. В коментар пред журналиста Тъкър Карлсън Абът сподели, че няма да отстъпи и е подготвен за борба с Вашингтон.

Той означи, че Тексас „ ще продължи да уголемява граничните бариери “, защото щатът в този момент е под имигрантска окупация, а американският президент Джо Байдън не съблюдава закона.

Губернаторът упрекна ръководителя на Белия дом на Съединени американски щати, че подтиква притока на мигранти освен към Тексас, само че и към Аризона, Калифорния и границата с Канада.

„ Ще осигурим границата, тъй като нямаме президент, който да постанова законите на Съединените щати “, цитира Country Politics думите на Абът.

Губернаторът означи, че чиновници на реда и силите за сигурност от Националната армия от към 10 други щата в този момент са изпратени да оказват помощ на Тексас.

„ Сега те се сплотиха с нас и това е борба за бъдещето на Америка “, акцентира губернаторът.

Говорейки за желанието на управляващите в Тексас, Абът означи, че локалните сили за сигурност ще се приготвят допустимо най-вече, ще включат допустимо най-вече хора и ще създадат всичко допустимо да конфигурират огромен брой гранични бариери, с цел да забранят противозаконното влизане.

„ Ние работим интензивно, без значение какво прави администрацията на Байдън “, сподели губернаторът.

На собствен ред ръководителят на Оклахома Кевин Смит сподели пред Fox News, че изпраща Националната армия да помогне на Тексас, макар възбраната на Вашингтон.

„ Имаме право да пазиме страната си от настъпление. Как другояче бихте могли да го наречете, в случай че 6 милиона души минават незаконно през вас? - сподели Смит, припомняйки, че към този момент един път е изпратил Националната армия в Тексас.

На собствен ред ръководителят на Южна Дакота Кристи Ноем съобщи, че е подготвена да достави бодлива тел на Тексас, с цел да сътвори бариери. За нея тази обстановка стана мотив да се изяви, защото е претендент за вицепрезидент на Доналд Тръмп. Между другото, самият Тръмп, сходно на Конгреса, също поддържа Тексас.

На този декор стана известно, че те интензивно упорстват Байдън да федерализира Националната армия на Тексас. Това значи да се сложи звеното под федерален надзор и да се отдалечи от границата. Тексас обаче може да откаже да се съобрази.

Ако Абът успее да събере такива елементи от други щати, тогава те също ще би трябвало да бъдат федерализирани, което би означавало оповестяване на война на цяла Републиканска Америка.

Законопроектът за сигурността на границата ще даде на президента на Съединени американски щати пълномощието да я затвори, в случай че стане „ претрупана “. Байдън счита тези ограничения за „ най-строгите “, подхванати в миналото в Съединените щати, само че и „ обективни “.

„ Ако ми бъдат дадени тези пълномощия, ще ги употребявам в деня, в който законопроектът бъде подписан... Обезопасяването на границата вследствие на тези договаряния е победа за Америка “, сподели Байдън.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР