Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще посети Белия

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще посети Белия
Коментари Харесай

Тръмп и Куомо се срещат във вторник в Белия дом

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо ще посети Белия дом през днешния ден за среща в Овалния кабинет, с цел да разиска битката с ковид в щата, съобщи президентът Доналд Тръмп в понеделник по време на ежедневния брифинг за ограниченията против пандемията.

Много положителни неща се случват в Ню Йорк. Мисля, че на следващия ден губернаторът ще пристигна да ни види, съобщи Тръмп. С неспокойствие чакаме това.

Припомняме, че по-рано двамата размениха остри реплики във връзка с това би трябвало ли към този момент да се разхлабят блокадите в обособените щати в помощ на стопанската система.

Тръмп остави задачата за тестването върху губернаторите, само че настоя, че последната дума за " отварянето " на страната ще бъде негова.

Известно е, че Тръмп следи брифингите на Куомо и дава отговор на тях в действително време.

" Губернаторът Куомо би трябвало да прекарва повече време в работа и по-малко да се оплаква ", сподели по-рано Тръмп.

Президентът в неделя пусна видеоклип на Куомо, в който той показва признателност за това, че федералното държавно управление е страховит сътрудник. Губернаторът е безапелационен по отношение на нуждата от съдействие сред щатите и федералното държавно управление по въпроси като тестване и придобиване на персонални защитни средства.

Ню Йорк е най-тежко засегнатият сега щат и Куомо планува ограниченията да останат в действие до 15 май.

Вицепрезидентът Майк Пенс също засегна тематиката за тестванията, като още веднъж увери губернаторите на всички щати, че ще получат задоволително проби, с което ще се помогне по-бързо да преминат към последователно връщане към естествен живот.

Стана ясно, че щатът Мериленд е получил 500 000 теста от Южна Корея.

Администрацията на Тръмп бе подложена на критика, в това число и от самите губернатори, че не е предоставила задоволително проби.

Около 4 млн. американци са били тествани, което е над 1% от популацията.

По-късно Тръмп разгласи, че като мярка против ковид ще подпише заповед за прекъсване на имиграцията.

Коронавирусът е заразил над 782 000 души в Съединени американски щати, в това число над 253 000 в Ню Йорк, съгласно данни на " Джонс Хопкинс ". Починалите там са близо 19 000 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР