Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис влезе официално в надпреварата

...
Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис влезе официално в надпреварата
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон Десантис влезе в надпреварата за Белия дом

Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис влезе публично в конкуренцията за президентския пост в Съединени американски щати през 2024 година, включвайки се в оспорвано съревнование със стабилен брой противници за номинацията на Републиканската партия. Борбата за партийната номиция ще бъде инспекция както за убедителността му на национално ниво като неприкрит реакционер, по този начин и за склонността на партията да се раздели с някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

Четиридесет и четири годишният републиканец показва решението си, като внесе заявление за кандидатирането си във Федералната изборна комисия, преди да го огласи във видеоклип в обществените медии. Той се опита да дискутира решението си и в диалог онлайн с основния изпълнителен шеф на " Туитър " Илон Мъск, въпреки че звукът в предаването пропадаше неведнъж.

" Нужна ни е смелостта да бъдем водачи и силата да побеждаваме ", съобщи Десантис в едноминутното видео и добави: " Аз съм Рон Десантис и се кандидатирам за президент, с цел да поведа нашето огромно американско завръщане ".

Въпреки затрудненото начало, оповестяването на кандидатурата на Десантис бележи нова страница от невероятното му издигане от едва прочут конгресмен до губернатор с два мандата, а също до водеща фигура в яростните борби в страната по противоречиви въпроси като расата, обществения пол, абортите и други пораждащи разделяне тематики.

Десантис е считан за най-силния противник на Тръмп в Републиканската партия, макар че е изправен пред въпросителни, свързани с крайнодясната му политика, с незадоволителното му лъчение и с неналичието на връзки в републиканска " екосистема ". Въпреки това той предизвивка забележителен интерес измежду гласоподавателите, които ще гласоподават на първичните избори в Републиканската партия, заявявайки се като по-млада и " по-избираема " версия на 76-годишния някогашен президент.

За републиканската номинация Рон Десантис ще си съперничи с персони като някогашната посланичка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, сенатор Тим Скот от Южна Каролина, някогашния губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и бизнесмена в областта на биотехнологиите Вивек Рамасвами. Бившият вицепрезидент Майк Пенс също е считан за евентуален кандидат, само че към момента не е оповестил кандидатурата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР