Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис обяви в събота извънредно

...
Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис обяви в събота извънредно
Коментари Харесай

Извънредно положение в щата Флорида заради приближаващ ураган

Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис разгласи в събота изключително състояние в целия щат поради тропическата стихия „ Йън ”, която набира мощ над Карибско море и съгласно прогнозите ще прерасне в мощен вихър до дни, заяви Асошиейтед прес.

„ Тази стихия има капацитет да се усили до мощен вихър и ние призоваваме всички поданици на Флорида да се приготвят ”, сподели ДеСантис и добави, че управляващите координират дейностите си с всичките си сътрудници на щатско и локално ниво.

Президентът Байдън на собствен ред също разгласи изключително състояние за щата и упълномощи Департамента за вътрешна сигурност и Федералната организация за ръководство на рецесии (FEMA) да координират избавителните дейности и да окажат подпомагане при отбраната на човешки животи и имущество. Байдън също така отсрочи плануваното си за 27 септември пътешестване във Флорида поради бурята.

Националният център по ураганите разгласи, че се предвижда „ Йън ” да се усили бързо в идващите дни, преди да премине през Западна Куба и да се насочи към западния бряг и северозападната част на Флорида в средата на идната седмица. Очаква се бурята да прерасне в вихър в неделя и в мощен вихър късно в понеделник или рано във вторник.

Джон Канялози от центъра по ураганите в Маями обаче посочи, че още е рано да се каже коя част на щата ще бъде най-силно наранена, по тази причина всички поданици на Флорида са съветвани да наблюдават прогнозата и да се приготвят.

В събота силата на ветровете в обсега на „ Йън ” доближи до 75 км/ч при прекосяването на бурята на 370 км южно от Кингстън, Ямайка.

Асошиейтед прес оповестява, че поданици на Флорида се редят на опашки от ранна заран за бутилирана вода, генератори и шперплат за обковаване на прозорци.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР