Губернаторът на руската област Белгород обяви, че около 9000 непълнолетни

...
Губернаторът на руската област Белгород обяви, че около 9000 непълнолетни
Коментари Харесай

Русия евакуира хиляди деца от границата с Украйна

Губернаторът на съветската област Белгород разгласи, че към 9000 малолетни ще бъдат евакуирани от селища, граничещи с Украйна, предвид на зачестилите набези през последната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.

" Евакуираме огромен брой села и в този момент планираме да евакуираме към 9000 деца поради обстрела от страна на въоръжените сили на Украйна ", съобщи Вячеслав Гладков на съвещание на партията на президента Владимир Путин " Единна Русия ".



Той също по този начин съобщи, че за една седмица в района, който е обект на засилени набези от 12 март насам, са починали 16 души, а 98 са били ранени.

Въоръжени групи, които настояват, че са формирани от руснаци, противопоставящи се на Кремъл, ускориха офанзивите си на съветска територия в навечерието на президентските избори в Русия, които досегашният президент Владимир Путин предстоящо завоюва с рекордна преднина, откакто отстрани всяка съпротива.

Губернаторът на Белгород се похвали, че Путин е спечелил 90% от гласовете в неговата област.



" Гордея се, че жителите на района не се предадоха макар сложната обстановка ", сподели той, представен от пресцентъра на " Единна Русия ".

От началото на нападението си на 24 февруари 2022 година Русия всекидневно бомбардира Украйна. Тя също по този начин окупира близо 20% от украинската територия, като в същото време отхвърля обстоятелството, че е обект на офанзиви на личната си територия и, че изобщо води война против украинците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР