Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров призова в петък кметовете да

...
Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров призова в петък кметовете да
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив: В мирно време ПТП-тата са най-нелепата причина, водеща до отнемането на човешкия живот

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров прикани в петък кметовете да отбележат във всяко обитаемо място от региона 19 ноември – Световния ден за възпоминание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи. Той се отбелязва с решение на Генералната асамблея на Организация на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември.

„ Моят зов е да отбележим този ден във всяко обитаемо място от региона, с цел да засвидетелстваме своята респект към починалите при ПТП, да изкажем състрадание към потърпевшите и да утешим техните близки и родственици, тъй като тъгата и страданията са огромни и оставят незаличими следи в живота им. В спокойно време ПТП са най-нелепата причина, която води до лишаване на най-скъпото – човешкия живот.

Ето тъй като сигурността е грижа и обвързване на всички ни – от способените органи, публичните организации и медиите, до просветителните институции и обособеното семейство. Не инцидентно сигурността на придвижване се дефинира като споделена отговорност и нейното възстановяване не е по силите на нито една институция или организация. Пловдивска област заради своето географско разположение и значимите транспортни артерии, които минават през нея, се явява място, в което се концентрира извънреден трафик на МПС, а оттова и предпоставки за пораждане на тежки ПТП.

В този смисъл Денят за възпоминание на жертвите от ПТП е и ден за размисъл, за осъзнаване на нуждата от отговорно отношение и просвета в придвижването по пътищата. Призовавам още един път да пазим както своя живот и здраве, по този начин и живота и здравето на останалите участници в придвижването, да образоваме и подготвим своите деца и членове на фамилиите ни и не сътворяваме предпоставки за ПТП, тъй като всеки живот си заслужава това ”, се споделя в особено послание на регионалният шеф Здравко Димитров към кметовете на общини и обитаеми места в Пловдивския район.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР