Губернаторът на Оклахома Кевин Стит даде помилване на Джулиъс Джоунс

...
Губернаторът на Оклахома Кевин Стит даде помилване на Джулиъс Джоунс
Коментари Харесай

В САЩ замениха смъртната присъда на осъден, часове преди да бъде екзекутиран

Губернаторът на Оклахома Кевин Стит даде опрощение на Джулиъс Джоунс, заменяйки смъртната присъда на Джоунс единствено часове преди да бъде екзекутиран за ликвидиране от 1999 година, което той твърди, че не е направил, оповестява CNN.

Присъдата на Джоунс ще бъде сменена с пожизнен затвор без опция за предварително освобождение, съгласно изпълнителна заповед, подадена в четвъртък. Джоунс трябваше да бъде екзекутиран през днешния ден.

В личното си изказване юристът на Джоунс Аманда Бас назова решението на губернатора „ значима стъпка към възобновяване на публичната религия в системата на наказателното правораздаване, като се подсигурява, че Оклахома няма да екзекутира почтен човек “. Но тя призна, че фамилията на Джоунс и поддръжниците са се надявали той да получи предварително освобождение.

Въпреки това съгласно решението на губернатора Джоунс няма право да желае предварително освобождение и сходно няма да му бъде предоставането и той ще остане доживот в пандиза.

Решението идва след години на митинги против смъртната присъда на Джоунс. Той беше наказан за убийството на Пол Хауъл през 1999 година по време на кражба на кола. Джоунс е наказан на гибел от близо 20 години, само че той, фамилията му, юристи и поддръжници споделят, че е почтен.

Семейството на Хауъл остава уверено в неговата виновност. Дъщерята на Хауъл отхвърли да коментар за решението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР