Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм, който беше смятан за възможен

...
Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм, който беше смятан за възможен
Коментари Харесай

Губернаторът на Калифорния, смятан за възможен съперник на Камала Харис, обяви подкрепата си за нея

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм, който беше считан за вероятен противник на Камала Харис, поддържа през днешния ден вицепрезидентката на Съединени американски щати. Харис изрази подготвеност да размени Джо Байдън като претендент на демократите на изборите през ноември, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ При състояние, че демокрацията ни е заложена на карта и бъдещето ни е във фокуса на вниманието, никой не е в по-добра позиция от вицепрезидентката на Америка, Камала Харис, да се опълчи на тъмната визия на Доналд Тръмп и да насочи страната ни в по-разумна посока “, написа Нюсъм в обществената мрежа " Екс ".

Преди това Харис получи към този момент поддръжката на авторитетни фигури измежду демократите като губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро, губернатора на Северна Каролина Рой Купър, губернатора на Колорадо Джаред Полис, губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър и сенатора от Аризона Марк Кели, както и на всички 50 ръководители на локалните щатски структури на Демократическата партия, които са провели видеоконферентна среща, откакто президентът Джо Байдън разгласи отдръпването си от конкуренцията.

" Много хора работят върху това тъкмо в този момент ", сподели пред Ройтерс осведомен с въпроса източник и добави: " Тя (Камала Харис) даде ясно да се разбере, че ще работи, с цел да завоюва поддръжката им ".
От канцеларията на Харис отхвърлиха коментар по тематиката.
Близо 4000 делегати от Демократическата партия ще се съберат на народен партиен конгрес от 19 до 22 август в Чикаго, с цел да изберат претендента на партията за президентските избори, показва Ройтерс.
Харис бързо получи поддръжка и от управленията на няколко авторитетни сдружения и политически организации, само че някогашният президент Барак Обама и някогашната председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, които се считат за основатели на отдръпването на Байдън от конкуренцията, защото се тормозят освен за запазването на Белия дом, само че и за спечелването на контрола над Конгреса, не поддържаха категорично Харис, а Пелоси се афишира за отворени първоначални избори, които да подсилят възможния претендент, показва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР