Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви снощи извънредно положение в

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви снощи извънредно положение в
Коментари Харесай

Калифорния обяви извънредно положение в щата поради разпространението на маймунската шарка

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи нощес изключително състояние в щата заради разпространяването на маймунската шарка, с цел да " поддържа напъните на щатските управляващи за имунизация ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Щатските управляващи на всички нива работят за закъснение на разпространяването на болестта, като употребяват проби, следене на контакти и партньорства с общностите, с цел да подсигуряват, че изложените на максимален риск са във фокуса на напъните за имунизация и лекуване, акцентира губернаторът.

В Калифорния са доказани близо 800 случая на маймунска шарка, сочат публични данни от четвъртък. 98,3% от случаите са при мъже, множеството от които се разпознават като ЛГБТ. Вирусът се популяризира най-вече измежду мъже, които вършат секс с лица от същия пол, както и при транссексуални и лица, които не се разпознават като дами или мъже.

Обявяването на изключително състояние разрешава на щатските управляващи да координират по-лесно дейностите си за битка с разпространяването на заболяването и дава опция на незабавната помощ да слага ваксини.

Канцеларията на губернатора заяви, че Калифорния е раздала над 25 000 дози от получените 61 000 дози ваксина, въпреки че препаратът не доближава в цялата страна. Над 30 обекта в щата оферират лекуване на маймунска шарка, макар че антивирусното лекарство " Тековиримат " също не доближава. " Ще продължим да работим с федералното държавно управление за обезпечаването на повече ваксини, да повишим разбирането за нуждата от ограничение на рисковете, както и ще сме с ЛГБТ общността в битката със стигматизацията ", увери губернаторът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР