Губернаторът на Истанбул въведе забрана за консумация на алкохол на

...
Губернаторът на Истанбул въведе забрана за консумация на алкохол на
Коментари Харесай

Не пийте алкохол по улиците на Истанбул, глобата е 617 турски лири

Губернаторът на Истанбул вкара възбрана за консумация на алкохол на публични места като паркове, плажове и места за пикник, заяви " Сабах ".

Решението е взето, с цел да се защити естествената среда и да се предотврати " възникването на отрицателни обстановки ", декларира шефът Давут Гюл.

На тези, които не съблюдават възбраната, може да бъде наложена глоба в размер на 617 турски лири.

Представителят на централните управляващи в провинция Истанбул не е дал правно съображение за решението. В Турция няма закон, който категорично да не разрешава потреблението на алкохол на публични места. Единствената използвана наредба е член 35 от Закона за нарушаванията, който планува санкции за " лица, които нарушават спокойствието на другите под въздействието на алкохол ".

Това решение е последната от поредицата мерки, подхванати от държавното управление за ограничение на потреблението на алкохол в Турция.
През последните 10 години съществуваше възбрана за продажба на алкохолни питиета в магазините за алкохол след 22:00 часа. По-рано тази година държавното управление усили минималната глоба за нарушение на тази наредба на 215 000 лири, а оптималната глоба - на 1 милион лири (8 500-34 000 евро).

През последните години акцизите върху алкохолните питиета също бяха доста нараснали. Над 60% от цената на дребно на високоалкохолните питиета като водка и джин се състои от данъци; за бирата те са почти 55%.

Рекламирането на алкохолни питиета по витрините на магазините също е нелегално в Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР