Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов предупреди, че руските военни

...
Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов предупреди, че руските военни
Коментари Харесай

Украйна прави успешна контраофанзива в Харков

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов предизвести, че съветските военни са заложили „ смъртоносни клопки “ във втория максимален украински град и регионите към него.

„ Врагът ни е подъл и прави всичко допустимо да рани колкото се може повече цивилни украинци “, съобщи Синегубов в Телеграм. Той прикани хората от североизточния град да останат в убежищата, вместо „ да бързат към освободените селища “ в района.

Украинските военни реализираха контраатака край Харков и съумяха да си върнат контрола над няколко по-малки градчета в региона в опит да изтласкат руснаците назад към границата. Освободените от съветската войска селища са Черкаски Тишки, Руски Тишки, Боршчова и Слобожанске, разгласи представител на украинската войска, а по-късно и президентът Володимир Зеленски удостовери информацията.

Според военните анализатори акцията на Украйна на север продължава сполучливо да отблъсква врага. Институтът за проучване на войната, основан в Съединени американски щати, цитира съветски източник, който твърди, че войските на Кремъл в региона към този момент са изтласкани единствено на 10 км от границата.

Харков обаче продължава да е подложен на „ свирепи борби “, сподели губернаторът Синегубов.

Междувременно външният министър Дмитро Кулеба съобщи, че страната „ може да отиде по-далеч “ от просто изтласкване на Русия назад в регионите, които тя държеше още в деня на нахлуването - 24 февруари. Той сподели в изявление за Файненшъл таймс, че управляващите в Киев в началото са считали за победа възможното евакуиране на войските на Кремъл от окупираните при започване на войната региони, само че в този момент обстановката е друга.

„ Сега, в случай че ние сме задоволително мощни на фронта и спечелим борбата за Донбас, което ще е основно за смяната в динамичността на войната, победа за нас ще значи освобождението и на останалите ни територии “, сподели Кулеба.
ТЕМА преди 11 минути 95 преди 21 минути 235 преди 32 минути 480
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР