Губернаторът на Флорида Рон Десантис сложи край на президентската си

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис сложи край на президентската си
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида сложи край на президентската си кампания и даде подкрепа за Тръмп

Губернаторът на Флорида Рон Десантис постави завършек на президентската си акция и съобщи поддръжката си за някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес. Това затвърждава статута на предходния президент на Съединени американски щати на суперфаворит в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в страната през ноември.

" За мен е ясно, че болшинството от гласоподавателите на първичните избори на републиканците желаят да дадат още един късмет на Доналд Тръмп ", сподели Десантис на видеозапис, оповестен през днешния ден в платформата " Екс ", преди първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър във вторник.

В един миг губернаторът на Флорида бе считан за главен противник на Тръмп в конкуренцията, залагайки на консервативните си позиции по редица публични въпроси. След това обаче той изостана и изпитваше проблеми с набирането на средства за акцията си.

Надпреварата за номинацията на републиканците стартира в понеделник, когато Тръмп завоюва безапелационно първичните избори в щата Айова, които бяха производени под формата на партийни събрания. Десантис остана втори, само че надалеч обратно.

В своето изказване, в което разгласи, че се отдръпва, губернаторът на Флорида насочи нападки против класиралата се на трето място в Айова Ники Хейли, която е някогашен непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации. Републиканците " не могат да се върнат към остарялата републиканска армия от предишното - преопакована форма на притоплен корпоративизъм, който Ники Хейли съставлява ".

От своя страна Доналд Тръмп изрази удовлетворение, че е получил поддръжката на Рон Десантис в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в страната през ноември.

" За мен е огромна чест да имам неговата поддръжка ", сподели Тръмп за телевизия Фокс нюз. " Очаквам с неспокойствие да работя дружно с него, с цел да победим Джо Байдън, който е най-лошият и подкупен президент в историята на страната ни ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР