Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, откровен културен консерватор, който отдавна

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, откровен културен консерватор, който отдавна
Коментари Харесай

САЩ: Рон ДеСантис обявява дългоочакваната си президентска кампания

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис , прям културен реакционер, който от дълго време е считан за водещ противник на Доналд Тръмп за републиканската номинация , ще разгласи началото на предизборната си акция за 2024 година по-късно през днешния ден. Според двама души, осведомени с желанията му, 44-годишният републиканец възнамерява да разгласи решението си в онлайн диалог с основния изпълнителен шеф на Twitter Илън Мъск . Въпросните източници се съгласиха да споделят пред “Associated Press ” при изискване за анонимност , защото не са упълномощени да разискват новината обществено.

Събитието ще бъде излъчено единствено в аудиоформат в Twitter Spaces от 18:00 ч. източно време през днешния ден . Планирана е и серия от изяви в праймтайма на разнообразни телевизионни стратегии, в това число Fox News и радиошоуто на Марк Левин.

ДеСантис ще се причисли към оспорваната републиканска конкуренция , която ще реши дали в последна сметка партията ще се откаже от кандидатурата на Тръмп, който има мощен блян да заеме наново президентския пост в Белия дом. Освен Тръмп, в редиците на партията към този момент са някогашната посланичка на Организация на обединените нации Ники Хейли , сенаторът от Южна Каролина Тим Скот , предприемачът Вивек Рамасуами и някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън . Очаква се някогашният вицепрезидент Майк Пенс също да разгласи кандидатурата си през идващите седмици.

ДеСантис е възприел безпардонния жанр на Тръмп и доста от неговите политики , само че се показва за по-млада и по-предпочитана версия на някогашния президент. Избирайки платформата на Twitter за набиране на известност, ДеСантис взима образец от метода, който оказа помощ на предприемача и телевизионна звезда Тръмп да се трансформира в политическа звезда.

Моментът на дълго чаканото изказване на бъдещия претендент за поста беше затулен в сянка , като през последните няколко дни изтекоха разнообразни версии на проектите му. Някои близки до него заподозряха, че той съзнателно дава спорна информация за времето и мястото, с цел да попречи на приключването на информация. Други считат, че той е трансформирал първичните си планове, откакто са излезли новинарски известия за тях. Мъск, който произнесе тирада по време на тържествено събитие в Лондон през вчерашния ден, красноречиво удостовери проектите на ДеСантис, като сподели, че той ще направи „ много значимо известие “ в Twitter. „ За първи път нещо сходно се случва в обществените медии “, сподели още той.

Новината за идното изказване на ДеСантис пристигна в миг, в който Тръмп се появи на видео в правосъдна зала в Ню Йорк във връзка наказателното си дело. Съдията авансово насрочи делото против Тръмп за 25 март, което е в разгара на сезона на първичните президентски избори. Миналия месец някогашният водач се призна за почтен по 34 обвинявания за подправяне на бизнес документи в фамилната му компания „ Trump Organization “.

Източниците настояват, че ДеСантис ще се срещне с евентуални донори и други авторитетни персони в хотел „ Четири сезона “ в Маями преди вечерния диалог в Twitter. Макар че водачите на предизборни акции постоянно оповестяват своите известия във видеоклипове, споделяни в обществените медии, надалеч по-необичайно и може би невиждано е да се насочи сходно изказване във конгрес онлайн в обществените медии.

Както е известно, в миналото Twitter беше най-важният „ мегафон “ на Тръмп . Той го употребява, с цел да господства над съперниците си на първичните избори през 2016 година и да ръководи новинарския цикъл в продължение на години. На Тръмп беше неразрешено да употребява платформата, откакто навалица от негови поддръжници нахлу принудително в постройката на Капитолия на 6 януари 2021 година Тогава Twitter се базира на „ риска от по-нататъшно подстрекателство към принуждение “ . Въпреки че достъпът на някогашния държавен глава беше възобновен малко откакто Мъск пое ръководството на компанията, той към момента не е разгласил скандални известия.

Около 1 от 5 възрастни американци настояват, че употребяват Twitter, откри предходната година изследователският център „ Pew “. Според друго изследване на „ Fox News “ от декември демократите са малко по-склонни да споделят, че имат дейни сметки в Twitter, в сравнение с републиканците. Републиканците обаче са доста по-склонни по отношение на демократите да имат вяра, че пазаруването на Twitter от Мъск е нещо положително и позитивно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР