Губернаторът на Черниговска област в Северна Украйна Вячеслав Чаус съобщи,

...
Губернаторът на Черниговска област в Северна Украйна Вячеслав Чаус съобщи,
Коментари Харесай

Украйна съобщи за удари в Чернигов, въпреки обещанието на Москва за намаляване на военната активност

Губернаторът на Черниговска област в Северна Украйна Вячеслав Чаус заяви, че съветските офанзиви не стопират, макар обещанието на Москва да понижи военната си интензивност в региона, съобщи още Ройтерс.

„ Вярваме ли на (това) заричане? Разбира се че не”, написа Чаус в Телеграм. „ Намалената активност” в Черниговска област бе демонстрирана посредством нанасянето от врага на удари, в това число от въздуха, по (град) Нежин, и през цялата нощ те нанасяха удари по Чернигов”, добави той.

Заместник-министърът на защитата на Русия Александър Фомин сподели, че страната коренно, няколко пъти ще понижи военната интензивност в опит да увеличи взаимното доверие в мирните договаряния.

За през днешния ден са контрактувани три филантропични коридора за изтегляне на цивилни - от Бердянск, Мелитопол и Енергодар, разгласи украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от националната осведомителна организация Укринформ.

Тя заяви, че Украйна е поискала от Русия на договарянията през вчерашния ден да разреши основаването на 97 филантропични коридора от най-тежко засегнатите от военните дейности градове и села.

Украинската войска споделя, че има заплаха от експлодиране на боеприпаси в неработещата атомна електроцентрала в Чернобил, и желае съветските въоръжени сили да се изтеглят от региона, съобщи още Верешчук, представена от Ройтерс. Тя прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме неотложно ограничения за демилитаризиране на неразрешената зона към АЕЦ „ Чернобил”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР