Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че системата за

...
Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че системата за
Коментари Харесай

Русия свалила за пореден път украински дрон над Белгородска област

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че системата за Противовъздушна отбрана в Белгородска област е била задействана в неделя вечерта, оповестява " Интерфакс ".

" Нашата система за противовъздушна защита е работила в региона на Белгород - в региона на село Майски беше свален БЛА от авиационен вид. Оперативните служби обясняват информацията за следствията на земята.

По предварителни данни няма жертви или опустошения ", написа ръководителят на района в канала си в Telegram в неделя.Припомняме, че Белгород и други райони, граничещи с Украйна, постоянно са атакувани от украинските сили в двугодишната война.

Киев съобщи, че ударите по съветската военна и транспортна инфраструктура подкопават общите военни старания на Москва.

През януари Москва упрекна Украйна, че съзнателно е свалила над региона боен аероплан, пренасящ 65 пленени украински бойци. Украйна нито удостовери, нито отхвърли обвиняванията и изиска доказателства кой е бил на борда.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че в разрушилия се край Белгород аероплан Ил-76 не е имало украински военнопленници.

" Били ли са наши военнопленници там, мога да ви кажа сигурно - не ", сподели Данилов в изявление за изданието " Бабел ". Според него, в случай че на борда на Ил-76 е имало военнопленници, на мястото на злополуката е щяло да има повече " биологичен материал ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР