Гуардиола: Манчестър Сити е по-добър от миналата годинаМениджърът на Манчестър

...
Гуардиола: Манчестър Сити е по-добър от миналата годинаМениджърът на Манчестър
Коментари Харесай

Гуардиола: Манчестър Сити е по-добър от миналата година

Гуардиола: Манчестър Сити е по-добър от предходната година
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола счита, че отборът е по-силен спрямо предходната година и показа момента, в който е знаел, че тимът ще завоюва купата във Висшата лига.,,Гражданите “ триумфириха в Премиършип с рекорден актив от 100 точки. През актуалната,,небесносините “ не са на върха в класирането, отстоявайки на четири точки от водача Ливърпул, само че Пеп има вяра, че Сити се е подобрил.

,,В някои дребни елементи ние се подобрихме, само че това е обикновено предвид на обстоятелството, че прекарахме повече време дружно “, стартира той за Sky Sports.,,Подготовката за мачовете, високата преса, която ни разрешава да използваме разнообразни позиции по терена, имаме повече други възможности да трансформираме отбраната в нахлуване и сме по-солидни, когато се отбраняваме надълбоко – всичко това се промени в позитивна тенденция “, добави той. Сити станаха публично първенци на 15 април, откакто градският им съперник Манчестър Юнайтед загуби изненадващо вкъщи с 0:1 от Уест Бромич Албиън. Те пропуснаха шанса да побеждават с купата седмица по-рано, откакто позволиха поврат от 2:0 до 2:3 точно от,,червените дяволи “ в среща на,,Етихад “.

Гуардиола сподели, че загубата от Юнайтед е била разочароваща, само че триумфът против Тотнъм с 3:1 на,,Уембли “ е бил моментът, в който той е знаел, че тимът ще завоюва купата във Висшата лига.,,Дори в мачове, в които водим с 2:0 или 3:0 при 20 минути до края на дуела, не съм сигурен, че ще спечелим. Но съответно в този мач против Тотнъм, методът по който реагирахме след загубата от Юнайтед и срещите с Ливърпул в Шампионската лига – първите 10-15 минути от дуела с Тотнъм ми демонстрираха, че ние ще станем първенци в края “, разкри испанският експерт.,,Защото даже да бяхме изгубили този мач, методът по който реагирахме бе индикативен за мен “.

Той изясни и какво най-вече го е впечатлило по време на шампионския сезон на,,гражданите “.,,Нашето неизменност. Разбира се, че загубихме точки, случва се, само че постоянно реагирахме доста позитивно и сполучливо, което за мен бе най-забежителното нещо и това, на което приписвам най-сериозна значимост. Да печелиш купи или Шампионската лига – това е въпрос на шест или седем положителни мача, до момента в който с цел да станеш първенец на Англия би трябвало да си на 100% подготвен да играеш на всеки три дни против извънредно рискови съперници – за това и купата в Премиършип е най-специална за мен “, приключи испанецът. Сити гостува на Лестър в сряда в дуел от междинния 19-ти кръг, като ще се опита да се реваншира за изненадващата домакинска загуба с 2:3 от Кристъл Палас в последния кръг на шампионата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР