Guadalajara Open Akron, първи кръгВиктория Азаренка – Елина Аванесян 6-4,

...
Guadalajara Open Akron, първи кръгВиктория Азаренка – Елина Аванесян 6-4,
Коментари Харесай

Азаренка и Андрееску преминаха първия кръг в Гуадалахара


Guadalajara Open Akron, първи кръг

Виктория Азаренка – Елина Аванесян 6-4, 6-2

Бианка Андрееску – Джил Тайхман 6-2, 6-4

Виктория Азаренка записа безапелационна победа над международната №130 Елина Аванесян на старта на WTA 1000 шампионата в Гуадалахара. Двукратната шампионка на Australian Open показва доста положително равнище и съумя да преодолее рускинята, присъединила се като запаса на мястото на отдръпналата се Джън Шуай.

В идната фаза ще забележим повтаряне на миналогодишния край в Индиън Уелс сред Азаренка и първата сложена Паула Бадоса.

Азаренка бе по-резултатна както на сервис (37-28), по този начин и на ретур (32-26) и завоюва 72% от точките си на първи начален удар (28/39). Бившата №1 оползотвори пет от седемте си шанса за пробив (71%), до момента в който Аванесян осъществя два от четирите си брейкпойнта (50%).

Началото на мача бе равностойно, като в първите шест гейма никоя от съперничките не съумя да стигне до точка за пробив. Опитът и класата на Азаренка обаче си проличаха в няколко значими момента и тя съумя да пробие първа, след което усили задатъка си на 5-3. Белорускинята пропусна сетбол и разреши на Аванесян да редуцира пасива си, само че след това се възползва от опцията да сервира за сета и се наложи с 6-4.

Втората част стартира по изцяло противопоставен метод – в първите пет гейма никоя от двете не завоюва подаването си, като Азаренка първа съумя да затвърди своя пробив и поведе с 4-2. Възходът на някогашната №1 продължи и тя записа нов брейк, след което обаче пропусна два мачбола и бе изправена пред брейкпойнт. Това не ракзолеба белорускинята, която избегна заплахата и оформи крайното 6-4, 6-2 по-късно под час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР