GSM Association (GSMA) публикува своя Доклад за свързаността с мобилен

...
GSM Association (GSMA) публикува своя Доклад за свързаността с мобилен
Коментари Харесай

Мнозинството от човешкото население вече има смартфон

GSM Association (GSMA) разгласява своя Доклад за свързаността с мобилен интернет за 2023 година Той дава информация за положението на възприемането и потреблението на мобилния интернет и смарт телефоните по света.

Според доклада 55% от международното население към този момент има смарт телефон, по отношение на 52% през 2022 година Този напредък се дължи на падащите цени на устройствата и възходящата наличност на мобилни интернет услуги.

4,3 милиарда души имат собствен смарт телефон. Потребителите на мобилен интернет са още повече - 4,6 милиарда души. Това съставлява 57% от международното население, само че към момента има доста цифрово разделяне сред районите.

4G е преобладаващата мобилна интернет технология.

69% от притежателите на смарт телефони в Северна Америка и Източна Азия и Тихоокеанския район употребяват устройства, поддържащи 4G. Въпреки това, 3G към момента е най-разпространената технология за мобилен интернет в Субсахарска Африка, Близкия изток и Северна Африка.

Въпреки повишаването на потреблението на мобилен интернет, приблизително 3,4 милиарда души остават несвързани. Това значително се дължи на неналичието на инфраструктура, умения и ниски приходи.

Докладът разпознава главните спънки, за по-бързо повишение на % на хората със смарт телефон и мобилен интернет:
Достъпност: Цената на мобилните устройства и услугите за данни остава преграда за доста хора, изключително в разрастващите се страни.Достъп до инфраструктура: Мобилната интернет инфраструктура към момента не е налична във всички региони, изключително в селските региони и разрастващите се страни.Дигитални умения: Много хора нямат цифрови умения, нужни за дейно потребление на мобилни интернет устройства и услуги.Загриженост за сигурността: Някои хора не са склонни да употребяват мобилни интернет услуги заради опасения по отношение на поверителността, сигурността и онлайн злоупотреби.Наличие на уместно наличие. В доста елементи на света липсва уместно наличие на локалните езици и култури.
Тези бариери засягат непропорционално по-бедните, по-малко образованите, селските консуматори и дамите.

Постигането на универсална съгласуваност е значимо, тъй като ще улесни цифровизацията на стопанската система. Очаква се смарт телефонът да еволюира в посока на цифров портфейл и дигитален притежател на персонални документи в близкото бъдеще. Редица приложения към този момент оферират тези услуги, които обаче са едва известни отвън Китай, Южна Корея, Япония, Тайван, Европейски Съюз и Северна Америка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР