GSK сключи сделка за $1,4 милиарда за придобиване на англо-американската

...
GSK сключи сделка за $1,4 милиарда за придобиване на англо-американската
Коментари Харесай

GSK се съгласява да закупи специалиста по респираторна медицина Aiolos Bio за $1,4 милиарда

GSK подписа договорка за $1,4 милиарда за придобиване на англо-американската биотехнологична Aiolos Bio, която създава респираторни медикаменти, защото английската фармацевтична група се стреми да разшири гамата си от артикули за астма.

Придобиването ще даде на GSK достъп до лекуване, което навлиза в междинни тествания, AIO-001 на Aiolos. Тони Ууд, основен теоретичен шеф в GSK, сподели, че лекарството за астма може да „ разшири обсега на актуалното ни респираторно биологично портфолио, в това число до 40 % от пациентите с тежка астма ... където към момента са нужни благоприятни условия за лекуване ”.

Aiolos започва единствено преди три месеца, след набиране на $245 млн. финансиране от вложители, в това число Atlas Venture и Bain, само че лекуването му е готово да влезе в промеждутъчен стадий, фаза II изпитвания, съгласно GSK. Групата ще заплати предплатено 1 милиард $ за придобиването на основаната в Сан Франциско и Лондон биотехнология, като предстоят до 400 милиона $ в етапни заплащания. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР