„Грях – това е, когато не се радвате на живота.“

...
„Грях – това е, когато не се радвате на живота.“
Коментари Харесай

Уроци за живота от Ошо

„ Грях – това е, когато не се радвате на живота. “ – Ошо

Често се сещаме за мъдростите на Ошо. Това, което отличава неговите учения, е че те не дават бързи и съответни отговори на въпросите, които си задаваме, а дават богата рамка, върху която можем да създадем своите изводи. Рамка, която ни подсказва какво да променим в живота си, написа az-jenata.bg.

Всяко деяние води до непосреден резултат. Бъдете деликатни и внимавайте. Зрял човек може да се назова този, който е намерил себе си, който е определил какво е вярно и погрешно за него, положително и неприятно.

Всички сме неповторими. Никой няма право да ви показва какво е вярно и неверно. Животът е опит, в който ние дефинираме тези променливи концепции всеки ден. Понякога може би ще извършите нещо неправилно, само че с помощта на това ще се научите на доста неща. Грешките са уроци.

Има моменти, когато Бог идва и почуква на вратата ви. Това може да се случи по доста и разнообразни способи – посредством появяването на половинка в живота ви, дете, обич, цвете, залез, изгрев.... Бъдете отворени да видите това.

Животът е поредност от пъзели и загадки и няма по какъв начин да предвидите всички събития. Въпреки това би трябвало да се научим да живеем с по-малко боязън, подозрения, паники.

Като начало, слушайте себе си. Научете се да получавате наслаждение от компанията на самите себе си. Без да се притеснявате дали някой ще пристигна при вас или не, без да очаквате с безрезултатен боязън. Бъдете цялостни, приключени със себе си. Ако някой пристигна – отлично. Само с тази настройка може да започнете една връзка.

Смелост – това е кураж, придвижване в незнайното, макар всички страхове. Куражът не е липса на боязън. Безстрашието се случва, когато станем смели. Разликата сред страхливеца и смелчагата е, че страхливецът слуша страховете си и ги следва, а другият ги оставя встрани и се движи напред.

Вие се променяте всеки миг. Вие сте като река. Днес течете в една посока и климат. Утре – в друга. Всичко се трансформира. Нищо не стои такова, каквото е. Но с цел да видите това, са нужни доста очи. В противоположен случай прахът пада и всичко старее, наподобява, че всичко към този момент се е случило.

Желанието да бъдеш невероятен, друг е най-често срещаното предпочитание. Но да се отпуснете и да бъдете елементарен е в действителност извънредно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР