Грузия ще трябва да почака още и да изпълни допълнителни

...
Грузия ще трябва да почака още и да изпълни допълнителни
Коментари Харесай

ЕК препоръча Украйна и Молдова да получат статут на кандидат-членки

Грузия ще би трябвало да изчака още и да извърши спомагателни условия
Европейската комисия (ЕК) утвърди рекомендация за даване на статут на претендент за участие в Европейски Съюз на Украйна на идната среща на върха идната седмица. Страната обаче ще би трябвало да извърши редица условия.

Не съществува ускорена процедура за приемане в Европейски Съюз, а за Украйна този развой може да отнеме повече от десетилетие.

„ Бързината на присъединението зависи от страната-кандидатка и от осъществяването на изискванията... Да, Украйна потегля от ниско равнище, само че всичко е в нейните ръце “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Всички знаем, че украинците са подготвени да умрат за европейската вероятност. Искаме те да живеят с нас за европейската фантазия “, сподели тя.

Европейската комисия предложи през днешния ден и на Молдова също да бъде възложен статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

В същото време по отношение на Грузия, която също се стреми към участие в Европейския съюз, не беше предложено да получи подобен статут, до момента в който не бъдат изпълнени редица условия, само че поддържайки европейските желания на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР