Грузия постигна най-великата победа в историята си като самостоятелна държава,

...
Грузия постигна най-великата победа в историята си като самостоятелна държава,
Коментари Харесай

Грузия постигна най-голямата победа в историята си и се класира в следващия кръг на Европейското

Грузия реализира най-великата победа в историята си като независима страна, откакто победи Португалия с 2:0 в Гелзенкирхен в финален мач за двата тима от група F и по този метод се класира и за елиминациите на Евро 2024. Хвича Кварацхелия откри рано-рано за грузинците още във 2-рата минута, а Жорж Микаутадзе удвои за тях в 57-ата минута от дузпа с третото си следващо попадение на Евро 2024, с което оглави голмайсторската листа.

Така грузинците, които са дебютанти на еврофиналите, реализираха историческа първа победа на европейски шампионати, а също така се класираха и за осминафиналите, където ще срещнат Испания. Феноменални изяви на вратата на Грузия имаше Гиорги Мамардашвили, който направи доста значими спасявания.

 

 

" Мореплавателите " пък приключиха преди всичко в групата, само че разочароваха изцяло с изявите си, като през днешния ден селекционерът Роберто Мартинес бе дал отмора на огромна част от титулярите си. Португалия ще срещне на осминафиналите Словения. Голямата звезда Кристиано Роналдо се регистрира с няколко рискови удара и жълт картон

Днешният конфликт в Гелзенкирхен е едвам вторият мач сред Португалия и Грузия въобще. Предишният бе през септември 2008 година, като в него " мореплавателите " завоюваха с 2:0.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР