Грузия иска незабавно да се присъедини към ЕС.Над 120 хиляди

...
Грузия иска незабавно да се присъедини към ЕС.Над 120 хиляди
Коментари Харесай

120 хиляди на протест в Грузия за присъединяване към ЕС

Грузия желае неотложно да се причисли към Европейски Съюз.

Над 120 хиляди грузинци излязоха на шествие по улиците на столицата Тбилиси в поддръжка на кандидатурата на страната за участие в Европейския съюз, предадоха организациите.

В петък Европейската комисия предложи отсрочване на кандидатурата на Грузия за Европейски Съюз. До края на годината съюзът ще преценя дали и по какъв начин страната дава отговор на редица условия за статут на кандидат-член. Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Тбилиси би трябвало да извърши повече промени, преди да може да се причисли към блока, съобщи.

Преведената по този мотив проява се счита за най-голямата в страната от десетилетия, като оценката на Агенция Франс Прес е за минимум 120 000 души.

На " Марша за Европа ", както бе кръстена проявата, мнозина носеха плакати " Ние сме Европа ", до момента в който изпълняваха химна на Европейски Съюз - " Одата на насладата ".

Митингът бе иницииран от водещите продемократични групи и подсилен от всички опозиционни партии и имаше за цел да " показва ангажираността на грузинския народ към неговия европейски избор и западните полезности ".

Един от уредниците - деятелят за човешки права Шота Дигмелашвили, прочете манифест, с който започва " ново национално придвижване ", което ще включва опозиционни партии, само че ще бъде доминирано от цивилен деятели.

" Ние ще формулираме нашите претенции към държавното управление и в случай че то не успее да ги извърши, силата на мирната опозиция ще опустоши всички тези, които извеждат Грузия от релсите на европейския ѝ път ", сподели той.

Народният яд ще бъде ориентиран против олигарха Бидзина Иванишвили, предава Агенция Франс Прес. Той е създател на ръководещата в Грузия партия и протестиращите считат, че е съществена спънка за проевропейския път на страната.

In,, dozens of thousands joined a rally taking place today in support of the future integration of Georgia:

— Alex Kokcharov (@AlexKokcharov)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР