Грузия е един от най-близките партньори на НАТО. Ние високо

...
Грузия е един от най-близките партньори на НАТО. Ние високо
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО подкрепя териториалната цялост на Грузия

„ Грузия е един от най-близките сътрудници на НАТО. Ние високо ценим вашия забележителен принос към задачите и интервенциите на НАТО и изцяло поддържаме суверенитета и териториалната целокупност на страната ", сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в Тбилиси, оповестиха от НАТО. 

" Южна Осетия и Абхазия са част от Грузия “, акцентира Столтенберг. Той прикани Русия да анулира признаването на грузинските територии Южна Осетия и Абхазия като самостоятелни страни и добави, че организацията на съветски избори в окупираните елементи на Грузия и Украйна е изцяло противозаконна. „ Президентските избори в Русия явно не бяха нито свободни, нито почтени “, сподели Столтенберг.

Генералният секретар приветства забележителния принос на Грузия в интервенциите на НАТО и поддръжката за Украйна. Грузия приема хиляди украински бежанци и дава значима филантропична и финансова помощ.

По време на визитата си генералният секретар разиска способи за по-нататъшно подсилване на партньорството на НАТО с Грузия. НАТО ускорява съдействието си с Грузия в области като ръководство на рецесии, киберсигурност, военно инженерство и сигурни връзки. Г-н Столтенберг акцентира уговорката на НАТО да поддържа пътя на Грузия към по-силна народна власт и цялостна евроатлантическа интеграция, в това число решението от Букурещ от 2008 година, че Грузия ще стане член на НАТО.

„ Русия продължава да преследва имперски упоритости ", счита Столтенберг.

По думите му в Украйна обстановката на бойното поле остава тежка. " С нашата поддръжка Украйна отблъсна – унищожи или повреди забележителна част от черноморския флот на Русия “, регистрира той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР