Грузия – Русия: нашите народи са свързани с тесни връзкиНа

...
Грузия – Русия: нашите народи са свързани с тесни връзкиНа
Коментари Харесай

Западът тласка Грузия към война...

Грузия – Русия: нашите нации са свързани с тесни връзки

На 10 май президентът на Русия подписа декрет за унищожаване на визовия режим за жители на Република Грузия, идващи на територията на Руската федерация. Следващият декрет анулира възбраната за съветски самолетни компании за полети до Грузия, въведена след провалянето от екстремистите в Тбилиси през 2019 година на съвещанието на Междупарламентарната асамблея на православието.

На 19 май последва първият полет до Тбилиси на Azimuth Airlines, посрещнат на летището от навалица от няколкостотин екзалтирани ревящи, опитващи се да нахлуят в постройката. Партизанските публицисти досаждат на идващите с провокативни въпроси, а президентът Саломе Зурабишвили назова полета от Москва „ нежелан “.

И даже разгласи протест на Georgian Airways, които възобновиха полетите до Русия – надлежно от компанията от своя страна дадоха обещание да не пускат " главнокомандващия " на борда на самолетите си.

Родената във Франция, която беше трансферирана при Саакашвили в родината на своите предшественици (членове на меньшевишкото държавно управление, напуснали Грузия след нейната съветизация през 1921 г.), не се успокои и тогава, бликайки от хрумвания за присъединение на Грузия към антируски наказания или за налагане на ограничавания върху „ неправилните “ руснаци, идващи в страната.

Грузия е парламентарна република, пълномощията на президента тук не са огромни, само че госпожа Зурабишвили умее да подвига доста звук.

Медийният и махленски екстремизъм на последователите на Обединеното национално придвижване, Европейска Грузия и други радикални групи, изискващи по-ниско равнище на връзки с Русия (между другото, от 2008 година няма посолства в Москва и Тбилиси), не се споделя от рационалното болшинство от жителите. Премахването на визовия режим от Москва и предлагането за обновяване на въздушния трафик бяха посрещнати с утвърждение. Един образец за избледняващата поддръжка на „ саакашвилистите ” е неуспехът на митинга на „ обединената съпротива ” на 9 април.

Възобновяването на полетите ще укрепи стопанската система и ще бъде от изгода за грузинския народ, сподели министър председателят Иракли Гарибашвили. На икономическия конгрес в Доха той отговори на рецензиите от Запада за възобновяване на постоянните полети сред Русия и Грузия. Като благодари на Вашингтон и Брюксел за всичко, което са създали за Грузия, Гарибашвили акцентира, че страната има свои ползи.

Те се състоят в поддържане на стопански и търговски връзки с Русия. Като поддържа Киев, Тбилиси няма да се причисли към антируските наказания и няма да накаже своя народ; според данните от социологическите изследвания, към две трети от жителите поддържат нормализирането на връзките с Москва.

„ Една милионна диаспора би трябвало умерено да може да пристигна една при друга. Възстановяването на полетите с Русия е част от икономическите връзки. Няма нищо общо с политиката. Много е добре, че това ще улесни нашите сънародници да се движат или да вършат бизнес “, изяснява ръководителят на грузинското държавно управление.

Тази позиция, обусловена от ползите за развиване на такива значими браншове за стопанската система на републиката като туристическите услуги и селското стопанство, се споделя изцяло от бизнес общността. На 26 май на среща на съветския президент с членове на Общоруската социална организация " Деловая Россия " грузинският бизнес дипломат Роман Бокерия благодари на Владимир Путин за решението му да възобнови директните полети и безвизовия режим сред Русия и Грузия.

„...Наистина това беше мое решение и даже мое предложение “, отговори съветският президент. - Това се дължи на редица условия, в това число и на отпускарския сезон. Исках да поддържа хората, които се стремят да изградят естествени връзки с Русия в самата Грузия, и нашия бизнес, и просто нашите жители, които обичат Грузия, желаят да дойдат там, да се провиснал, да се допрян до грузинската природа, просвета, кухня и така нататък "

От друга страна, реакцията на част от екзалтираната грузинска общност се оказа „ цялостна изненада “ за Путин... Мислех, че всички ще кажат: благодаря, добре. Не, имаше някаква изцяло неразбираема " боботя " по този въпрос. Много необичайно и, почтено казано, ненадейно. Като виждам в профил си мисля: напълно са луди, какво става там не е ясно.

Грузинското управление „ неведнъж повдигаше въпроса за унищожаване на визите и обновяване на естественото въздушно пътешестване и ние направихме тази крачка напред “, продължи президентът.- Това, което се случва вътре в страната, не е наша работа, дано хората сами вземат решение по кой път да тръгне Грузия, по какъв начин да се развива и така нататък

Но ние сме подготвени да извървим нашата част от пътя, както към този момент споделих, ние вършим стъпки напред и ще продължим да го вършим, според от това по какъв начин нашите сътрудници реагират на това. И в никакъв случай не съм се съмнявал, че това ще се трансформира в бизнес.

В допълнение към „ Aзимут “, съветската самолетна компания Red Wings получи позволение от Агенцията за гражданска авиация на Грузия за полети по маршрутите Сочи-Тбилиси-Сочи и Москва-Кутаиси-Москва от юни. Летище Кутаиси „ разрешава свързващи полети до Европа и може да се употребява като директен център “, сподели Дмитрий Горин, вицепрезидент на Руския съюз на туристическата промишленост (PCT), пред РИА Новости. Според антируските пропагандисти това значи, че „ Грузия ще бъде измежду страните, помагащи на Русия да заобиколи западните наказания “.

На 22 май представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър изрази угриженост по отношение на възобновяването на директните полети сред Русия и Грузия, като не изключи, че „ фирмите на грузинските летища може да са изложени на риск от наказания. Сега не е моментът за разширение на задължения с Русия. "

А два дни по-късно, имайки поради и Грузия, Йенс Столтенберг сподели: чакаме, че „ съдружниците отвън НАТО ще се придържат към глобите и няма да улеснят Русия да финансира и провежда нападателна война против Украйна “.

Междувременно Freedom House заяви за " исторически спад в равнището на народна власт в Грузия " през последните 10 години и поддръжниците на придвижването за срам(?) обля с бои и изрисува с обидни изрази рейса на уралския танцов отбор „ Камушки “.

През 2019 година трябваше да бъде въведено ограничаване на въздушния трафик, с цел да се подсигурява сигурността на съветските жители, напомня депутатът от Държавната дума Сергей Гаврилов: „ Тогава не беше безвредно за нашите туристи да бъдат в Тбилиси, защото там беше стартирана акция за смъкват грузинското управление, а една от главните тези на радикалите беше апелът за цялостно спиране на връзките сред Русия и Грузия...

Следващата стъпка в развиването на руско-грузинските връзки ще бъде възобновяване на дипломатическите връзки, размяната на посланици “, което ще обезпечи взаимна консулска поддръжка: „ Сдържаната позиция на Грузия по украинския въпрос демонстрира опцията за такава стъпка... Нашите нации са свързани с тесни връзки, имаме общи духовни и морални полезности, просвета.

А президентът на Търговско-промишлената камара на Руската федерация Сергей Катирин предлага „ да се провежда железопътен пренос като част от маршрута на Пътя на коприната... през територията на Абхазия до Русия.... Железопътният транзит… ще облекчи натоварването на граничния пункт Горен Ларс и ще понижи разноските за доставени артикули посредством увеличение на техния размер. Като се има поради актуалната обстановка с преноса на съветски артикули през Турция, организирането на такава скица е жизненоважно.

Вкопчвайки се в тези изказвания, Западът крещи за " рискови подмолни връзки сред грузинските управляващи и Кремъл ". Казват, че разчитайки на лоялността на грузинските управляващи, Москва може да отиде по-далеч в реализирането на своите ползи в Южен Кавказ.

Въпреки приемането през юни на типово съглашение за " европейскоасоцииране ", прилежащите страни остават предпочитани търговско-икономически сътрудници на Грузия (от които Русия е на първо място). Но заплахата да бъдете въвлечени във въоръжен спор, в случай че следвате курса на Запада, е изцяло действителна.

„ Получихме претенции за започване на война непосредствено от канцеларията на президента на Украйна “, споделя Иракли Кобахидзе, началник на партията „ Грузинска фантазия “. -...Беше секретарят на Съвета за сигурност, единствено президентът е по-висок по служба. Данилов непосредствено изиска откриването на втори фронт.

Вторият, Подоляк, към момента е основен консултант на президента Зеленски. Той намерено изиска да влезем във война. Важно е интернационалната общественост да знае какво се желае от страната ни, в това число и от високопоставени украински чиновници. Това е доста мъчно, само че тази сложна информация би трябвало да бъде предадена и на нашите интернационалните сътрудници. ”

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР