Грузинците се готвят за масова демонстрация днес, за да подкрепят

...
Грузинците се готвят за масова демонстрация днес, за да подкрепят
Коментари Харесай

В Грузия организират демонстрация в подкрепа на кандидатурата й за ЕС

Грузинците се готвят за всеобща проява през днешния ден, с цел да поддържат влизането на дребната кавказка страна в Европейски Съюз, откакто Европейската комисия предложи да се изчака преди приемането на тази кандидатура, съобщи Франс прес.

Редица организации приканиха в официално съобщение хората да вземат участие в " шествие за Европа " довечера в Тбилиси, " с цел да потвърдят уговорката на грузинския народ към европейския си избор и към западните полезности ".

" За грузинците Европа е исторически избор и историческа вяра, за които всички генерации са правили жертви ", обявиха организациите.

" Свободата, мирът, устойчивото икономическо развиване, отбраната на човешките права и справедливостта са полезности, които сплотяват всички ни и които ще бъдат обезпечени с интеграция в Европейски Съюз ", прибавиха те.

Днешният протест е умислен като сигнал към Брюксел поради това, че през седмицата европейските водачи се чака да обсъдят дали да дават публично кандидатски статут на Грузия дружно с Украйна и Молдова. Европейската комисия даде позитивно мнение за последните две страни, само че означи в петък, че Грузия би трябвало първо да предприеме промени, по-специално политически, преди да претендира за този статут.

Управляващата в Тбилиси партия " Грузинска фантазия " съобщи, че " с наслада " получава " съответна пътна карта ", само че изрази страдание, че Комисията не поддържа за нея кандидатски статут още в този момент.

През последните години се ускоряват рецензиите на правозащитници против грузинските управляващи по отношение на ситуацията с правата на индивида, по-специално свободата на изложение.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР